Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verlies van een triatlonlegende
Nieuws

Verlies van een triatlonlegende

Marcy Meeuws
Marcy Meeuws met Didier Moens op het podium in Halle (foto: Rik Lintermans)

Op 28 februari is één van de triatlonpioniers van ons land, Marcy Meeuws, overleden in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Marcy raakte vanaf het einde van de jaren’70 bekend als wielrenner, maar hij bereikte helemaal de top toen hij in het midden van de jaren ’80 de overstap maakte naar duatlon en triatlon. Een veelwinnaar was Marcy niet, maar dat had vooral te maken met de concurrentie van een straffe generatie met onder andere Karel Blondeel, Fons Hamblok, Didier Volckaert, Leon Van Hulsel, Werner Uytterhaegen en Marc Van Looy én het feit dat hij op latere leeftijd overstapte vanuit het wielrennen.

Marcy Meeuws als wielrenner (foto: Alfons Volckaerts)
Marcy Meeuws als wielrenner (foto: Alfons Volckaerts)

Marcy werd geboren in Brugge op 26 januari 1957 maar bracht een groot deel van zijn leven in Kessel-Lo door. Op triatlonvlak was 1986 het topjaar van Marcy. In Namen werd hij vice-Belgisch kampioen op de kwarttriatlon, achter Lommelaar Leon Van Hulsel, maar voor Marc Van Looy. Hij zou voor België ook deelgenomen hebben aan het Europees Kampioenschap triatlon in Brasschaat in dat jaar, al vonden we daarvan geen uitslagen terug. Een jaar later pakte Marcy opnieuw zilver op het BK halve triatlon in Brasschaat, achter Werner Uytterhaegen. Mario Huys werd daar derde. Nadien volgden nog een pak ereplaatsen, wat onder andere in 1989 leidde tot een tweede plaats in de eindrangschikking van de Superprestige.

Marcy, vorige maand nog maar net 59 geworden, laat een vrouw en twee kinderen na. Zijn afscheidsdienst is zaterdag 5 maart om 10 u. in de aula van Begrafenissen Pues in Winksele-Delle. Namens de volledige redactie van 3athlon.be wensen we de familie, vrienden, mede-triatleten en supporters van Marcy veel sterkte toe