Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn maakt favorietenrol waar in Nossegem
Seppe Odeyn aan kop in de BAIK X-Duathlon (foto: Melissa Gillisjans)
Multisports

Odeyn maakt favorietenrol waar in Nossegem

Seppe Odeyn aan kop in de BAIK X-Duathlon (foto: Melissa Gillisjans)
Seppe Odeyn aan kop in de BAIK X-Duathlon (foto: Melissa Gillisjans)

Had de BAIK X-duathlon van Nossegem vorig jaar nog te kampen met de concurrentie van het BK cross duatlon, dan trok de tweede editie van deze offroadwedstrijd in de schaduw van de luchthaven van Zaventem veel meer toppers aan dan een jaar geleden. Rik Thijs en Seppe Odeyn gingen voor het eerst sinds de Hel van Kasterlee de confrontatie met elkaar aan, maar het werd ook uitkijken naar (ex-prof)triatleet Bert Jammaer.

Seppe is vorige week vader geworden van zijn eerste dochter, Laurien, en dat gaf de recordhouder in de Hel blijkbaar vleugels. Hij nam in de eerste 4,5 km lopen meteen voorsprong op Rik Thijs en titelverdediger Nicolas Auverdin. Zij mochten twintig seconden achter Odeyn aan het mountainbiken beginnen op een door de modder loodzwaar gemaakt parcours. Odeyn bleef zijn leidersplaats met verve verdedigen en won overtuigend. Rik Thijs was de beste van de rest, terwijl Nicolas Auverdin de laatste podiumplaats nog moest laten aan specialist Paul Embrechts, die zijn eerste seizoen in de nieuwe kleuren van Team Kempen (en voor het eerst als veteraan) begon met een derde plaats.

Bert Jammaer ging in het eerste lopen nog redelijk vlot mee, maar zag in het mountainbiken de crossduatleten Joeri Deleebeeck en Dirk Buellens gevaarlijk dichtbij komen. Toch slaagde Bert er in om knap vijfde te worden. Deleebeeck werd 6de en Dirk Buellens 7de. Tim De Bouw van DTTA bleef nog net uit de greep van SMO-Specialized atleet Kevin Strubbe. Zij werden achtste en negende.

Bij de vrouwen verpulverde favoriete Inge Roelandt alle tegenstand. Vooral in het mountainbiken maakte de dame uit Bredene (wiens partner Steven Hamerlinck een dag eerder nog een sterke North C Trail neerzette in Koksijde) het verschil en ze won vlot in 1u29’19. Caroline Goetghebuer werd op ruim 5’30 tweede. De derde plaats ging naar de Litouwse Guna Rudzite.

Nossegem BAIK Xduathlon 2016

BAIK X Duathlon 2016 gif