Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos 5de in 70.3 Argentinië
Nieuws

Sofie Goos 5de in 70.3 Argentinië

Sofie Goos 5de Argentinie

Na haar besluit om in 2016 de Ironman van Hawaii links te laten liggen, heeft Sofie Goos haar seizoen op een heel andere manier ingedeeld. En dus kwam de Antwerpse zondag voor het eerst aan de start van de 70.3 Ironman van Argentinië. De wedstrijd over de halve afstand (1800 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen) in Buenos Aires trok redelijk wat toppers aan, maar de BMC-Etixx atlete deed het tussen de pro’s meer dan behoorlijk en pakte een mooie vijfde plaats.

Sofie moest in het zwemmen meer dan vier minuten toestaan op koploopster Heather Lendway. Tijdens het fietsen nam de Britse Kimberley Morrison de leiding over. Ze leek af te stevenen op een vlotte zege maar een snel lopende Dede Griesbauer kwam nog erg dichtbij. Uiteindelijk kwam de Amerikaanse slechts negen seconden te kort voor de overwinning. Sofie Goos stapte na een degelijke fietsproef als vijfde van de fiets en zette dan een sterke halve marathon in. Ze kreeg de snelste zwemster Lendway stevig in het vizier en even had het er alle schijn naar dat La Goos op een derde podiumplaats mocht mikken. Maar dat was zonder de snelle Ariane Monticeli gerekend. De Braziliaans liep een supersnelle 21 km in 1u22’52 en pakte daarmee het brons. Lendway werd vierde en exact 14 seconden later behaalde Goos de vijfde plaats in 4u24’20.

703 Argentinie

Bij de mannen won de Australiër Sam Appleton met klein verschil. Na een spannende strijd bedroeg zijn voorsprong op de Amerikaan Ben Hoffman slechts zes seconden. Ben Collins (USA) werd derde.

703 Buenos Aires Results F