Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michiel Van Hooreweder verrast in Maleisië
Duathlon

Michiel Van Hooreweder verrast in Maleisië

Thomas Bruins Malaysia
Winnaar Thomas Bruins

In Putrajaya heeft onze landgenoot Michiel Van Hooreweder voor een verrassing gezorgd in de Powerman Maleisië. De atleet van EFC-ITC werd 12de overall en kwam als 3de age grouper over de streep, goed voor zilver bij de M25. Tot en met 2013 werd de Powerman Malaysia altijd aan het eind van het seizoen georganiseerd, vaak met een aantal Belgische profs aan de start. Ondanks de verhuis naar maart waren de Asian Championships in Maleisië volledig uitverkocht en met bijna 3.000 deelnemers is het opnieuw zowat de allergrootste duatlon ter wereld, ook al stonden er dit keer geen Belgische elite-atleten aan de startlijn.

De Nederlander Thomas Bruins bleek zondag het beste bestand tegen de hitte en de vochtigheid. In de eerste 10 km lopen vormde hij samen met de Fransman Gael Le Bellec en de Filippijn Javier Robeno een achtervolgend trio dat wisselde op tien seconden van de Filippijnse leider John Leerams. In het fietsen namen Bruins en Le Bellec het voortouw. Verrassend genoeg bleef John Leerams redelijk sterk in het spoor van het Nederlands-Franse duo. De rest volgde na 60 km fietsen op minuten. De drie kandidaten voor het podium zouden dus in de laatste 10 km lopen strijden voor de winst. Thomas Bruins beschikte over de beste loopbenen en liep nog drie en vier minuten uit op zijn concurrenten om in 2u35’53 zijn allereerste Powerman te winnen. Leerams werd verrassend tweede op 3’26. Le Bellec pakte het brons in 2u40’42.

Michiel Van Hooreweder Klagenfurt
Michiel Van Hooreweder vorig jaar bij zijn finish in IM Klagenfurt

Michiel Van Hooreweder vond het nog niet super: “Vandaag Powerman Malaysia gedaan. In een mooi deelnemersveld (Gael Le Bellec en Emma Pooley, beide wereldkampioen duathlon) ben ik 12e overall geworden en 2e in mijn leeftijdscategorie. De conditie is nog niet super maar na de lange Klagenfurt decompressie toch een leuke opsteker,” aldus de West-Vlaming.

Bij de vrouwen behaalde wereldkampioene Emma Pooley een vlotte overwinning. De Britse werd in 2u57’27 achtste overall en had meer dan een kwartier voorsprong op de Japanse Airi Sawada en de Filippijnse Mirasol Abad.

Powerman Malaysia