Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel flirt met top-10 in Mooloolaba
Nieuws

Van Riel flirt met top-10 in Mooloolaba

Mola Mooloolaba 2016

2016 is goed begonnen voor Marten Van Riel. Na een 17de plaats in de eerste WTS van Abu Dhabi vorige week bevestigde onze landgenoot vannacht met een knappe 12de plaats in de eerste Wereldbeker wedstrijd van het seizoen in Australië. Daarvoor moest Maren voluit gaan in een hete, snelle sprinttriatlon. De winnaar was dezelfde als vorige week in Abu Dhabi.

De surf van de Stille Oceaan langs het strand van Mooloolaba speelde zoals altijd een grote rol in het zwemonderdeel. Vooral in de laatste meters van het 750 meter lange parcours is het belangrijk om het juiste traject te kiezen om vlot door de metershoge golven te klieven. Marten Van Riel slaagde daar redelijk vlot in. Simon De Cuyper deed het nog behoorlijk, maar Jelle Geens geraakte in die slotfase helemaal achterop, stapte als laatste het strand op en verdween even later uit de wedstrijd.

Simon De Cuyper Mooloolaba

Van Riel nestelde zich in de kopgroep, die rond halfweg de 20 km fietsen het gezelschap kreeg van een grote achtervolgende groep. Simon De Cuyper miste de aansluiting maar nipt en knapte nog heel wat werk op in een derde groep, maar met slechts 6 man was het onbegonnen werk tegen de overmacht van de snelle kopgroep. De Cuyper zou 50ste worden in 56’39.

Vooraan bleef Marten alert. Hij leidde de kopgroep op de fiets bij het ingaan van de laatste ronde en ook naar de wissel toe zorgde hij ervoor dat hij goed gepositioneerd zat. Als 8ste begon Marten aan de 5 km lopen. Die werden één lange spurt én een uitputtingsslag. Eén na één zagen we atleten uitgeteld tegen de vlakte gaan bij de finish. Vier toppers konden zich afscheiden, waarbij Mola en Hernandez er in de laatste ronde alleen vandoor gingen. Mola won de Spaanse strijd met een alweer indrukwekkende tijd van 52’55. De Portugees Pereira werd derde.

Van Riel kreeg het in de slotronde moeilijk maar bleef constant meestrijden voor de top-10. Dat werd het uiteindelijk net niet. Marten werd knap 12de in 53’35 (met een looptijd van 15’23 bij 30 graden!) op slechts 14 seconden van een top-vijf. Het is voor Van Riel zijn beste resultaat ooit in een wereldbeker na twee keer 13de te zijn geworden vorig jaar. En het levert hem belangrijke punten op waarmee hij vijf plaatsen stijgt op de Olympic ranking.

Mooloolaba M 2016