Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft deze keer wel mee in Mooloolaba
Nieuws

Verstuyft deze keer wel mee in Mooloolaba

Katrien Verstuyft Mooloolaba Delly Carr
Katrien Verstuyft in Mooloolaba (foto: ITU/Delly Carr)

Op wereldvlak is triatlon een spel van seconden en dat bleek zaterdagnacht Belgische tijd ook in de eerste wereldbeker van het seizoen. In het Australische Mooloolaba startte het ITU World Cup circuit met een sprinttriatlon. Maar in de enorme golven van de surf van de Stille Oceaan bleken een paar seconden bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Katrien Verstuyft nestelde zich deze keer wel in de grote groep en liep naar een mooie 22ste plaats.

Katrien Verstuyft en Claire Michel hadden een voor hun doen vrij goed zwemnummer en stapten vlak bij elkaar op 41 en 43 seconden van de koploopster het strand op. Vooraan hadden een aantal dames de juiste golf uitgekozen en zo viel er in de lange aanloop naar de eerste wissel een gat dat de achtervolgsters niet meer zouden overbruggen. Met drie Australische dames voorin, samen met onder andere Lisa Norden en Jodie Stimpson, was het duidelijk dat er snel gefietst zou worden.

Swim Mooloolaba Delly Carr
Stevige surf in Mooloolaba (foto:ITU/Delly Carr)

Claire Michel had aanvankelijk aansluiting bij een grote achtervolgende groep, maar ze viel om ons nog onbekende reden weg in de openingsfase van de 20 km fietsen. Helemaal geïsoleerd knokte ze zich nog naar een 37ste plaats. Katrien had meer geluk en bleef mooi meegaan met de achtervolgende groep die op driekwart minuut van de 10 leidsters de wisselzone binnenkwam.

Daarna volgde een supersnelle uitputtingsslag. Katrien Verstuyft liep ondanks de hitte een sterke 5 km, had constant zicht op een top-20 plaats, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een 21ste plaats in 1u00’17. Het levert haar 105 punten op voor de olympische ranking, waar ze twee plaatsen stijgt naar de 52ste plaats. Claire Michel zakt een plaatsje naar 61 omdat ze buiten de punten viel in Mooloolaba.

Podium Mooloolaba Delly Carr
Vrouwenpodium in Mooloolaba (foto:ITU/Delly Carr)

Net zoals vorige week in Abu Dhabi stond er in het lopen geen maat op Jodie Stimpson. De Britse won vlot in 58’31 voor thuisatlete Emma Moffatt. De verrassende Kirsten Kasper (USA) werd derde.

Mooloolaba F 2016