Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verachten en Moerman starten aan kop in Herderen
Nieuws

Verachten en Moerman starten aan kop in Herderen

Heemeryck Verachten Herderen zwemmen
Pieter Heemeryck en Stef Verachten, onder de 6′ in Herderen (foto: Sportevents)

Vanochtend is in het zwembad van Bilzen de start gegeven voor het nieuwe triatlonseizoen 2016. De 500 meter zwemmen van de sprinttriatlon van Herderen werden in binnenbad afgelegd. Daarbij was het vooral uitkijken naar de topreeksen. En het belooft vanmiddag een superspannend fiets- en loopnummer te worden in Herderen, want een groot aantal atleten dook onder de 6′ op het eerste onderdeel. Onder hen ook topfavoriet Pieter Heemeryck.

Pieter moest slechts 17 seconden toestaan op snelste zwemmer Stef Verachten. Die werkte zijn 500 meter af in een scherpe tijd van 5’21. Hij was daarmee net iets sneller dan de jonge Simon Folens en mag dus vanmiddag vanaf 15u09 als leider bij de mannen van start. Stef krijgt de dubbele opdracht om een hele garde toppers achter zich proberen te houden (met onder andere een verrassend snelle Francois Humblet, die 6’00 zwom) én tegelijkertijd het gat van 9 minuten op de vrouwen te dichten. Daar gaat Margot Moerman om 15u als eerste van start. De Kempische topzwemster zette 5’43 neer als toptijd en telde 50″ voorsprong op topfavoriete Alexandra Tondeur. De winnaar van de “Battle Of The Sexes” strijkt een extra premie van 1.000 € op.

Focus bij Alexandra Tondeur vlak voor de start (foo: Sportevents)
Focus bij Alexandra Tondeur vlak voor de start (foo: Sportevents)

Je bent van harte welkom om vanmiddag in Herderen te komen supporteren, maar via de live coverage op de site van Sportevents kan je ook vanuit je luie zetel volgen. 3athlon.be brengt later vanmiddag een uitgebreid verslag over het fiets- en looponderdeel van de eerste manche van de UrbanTriSports 3Series.