Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3 keer top-10 als eresaluut in Mauritius
Blije Belgen in Mauritius, vlnr Dekeyser, Balty en Vanderplancke
Nieuws

3 keer top-10 als eresaluut in Mauritius

Blije Belgen in Mauritius, vlnr Dekeyser, Balty en Vanderplancke
Blije Belgen in Mauritius, vlnr De Keyser, Balty en Vanderplancke

In Mauritius hebben Christophe De Keyser, Erwin Vanderplancke en Pierre Balty zich laten gelden tijdens de sprinttriatlon van African Cup van de ATU, hun manier om de slachtoffers van dinsdag in Brussel te herdenken. In Le Morne streden onze landgenoten na een goede wedstrijd mee voor de podiumplaatsen, maar de hitte lag de plaatselijke atleten beter dan de Belgen. Uiteindelijk moesten ze vrede nemen met drie top-tien plaatsen. Extra kwalificatiepunten voor de wereldbeker ranking zijn binnen en dus missie geslaagd.

De Keyser: “Voor de slachtoffers van de aanslagen”

Christophe De Keyser had lang uitzicht op het podium, maar verloor het brons in de laatste meters. “Ik ben tevreden met mijn vierde plaats, al verloor ik de strijd om het brons pas in de laatste 400 meter. Het belangrijkste is dat we hier een pak punten rapen voor de world ranking. En we hebben alle drie ons best gedaan om op deze manier de slachtoffers van de aanslagen in Brussel te eren,” aldus CDK, die deze week samen met Erwin en Pierre het geluk had dat ze een dag voor de aanslagen vanuit Zaventem vertrokken.

Vanderplancke: “Klop door de hitte”

Ook Erwin Vanderplancke deed het goed, al was hij ontgoocheld met het resultaat. “Ik liep na 3 km in derde positie, samen met de twee leiders. Maar aan de bevoorrading kreeg ik plots een klap van de hitte en zakte ik nog terug naar een 7de plaats. Uiteindelijk ben ik ontgoocheld, maar het geeft me ook moed richting volgende week dat het tot aan die hitteslag goed ging. Ik heb bovendien zowat de hele wedstrijd aan kop gezwommen. En het echte positieve is dat ik een paar plaatsen stijg op de ranking,” vertelde Erwin.

Balty: “Verbeterpunten”

Pierre Balty werd achtste. “Er zijn nog een paar punten waar ik aan moet werken, maar ik kijk al vooruit naar de volgende wedstrijd, volgend weekend in Portugal.”