Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Klassieker in Stein gaat niet door in 2016
Nieuws

Klassieker in Stein gaat niet door in 2016

Stein cancelled

De Halve van Stein is een klassieker op de agenda, ook bij veel Belgische atleten. Gerrit Schellens en Pieter Helin zullen in 2016 echter geen opvolger krijgen in Nederlands Limburg. Vrijdag viel na lang over en weer palaveren de definitieve beslissing. Er komt geen triatlon in Stein dit jaar. Wegens werkzaamheden is het onmogelijk een volwaardige en veilige wedstrijd te organiseren, een onderwerp wat afgelopen woensdag nog aan bod kwam in het betoog van Sportmarketing professor Wim Lagae op het Triatlonsymposium in Antwerpen. Een volledig verkeersvrij parcours en alle andere faciliteiten voor honderden sporters organiseren, het is geen sinecure meer…

Dit was hoe onze collega’s van 3athlon.nl er over berichtten: “Het was al geen al te vrolijke week en dan valt vandaag ook nog definitief het doek over de Ocean Lava Triathlon Stein. Na een week van wel doorgaan – niet doorgaan, hakte de Stichting Triathlon Limburg vandaag de knoop door: geen wedstrijden in het weekeinde van 18 en 19 juni. Het is tot haar grote spijt en teleurstelling dat de organisatie het weekend moet afblazen. De werkzaamheden in de gemeente Stein maken het onmogelijk om een volwaardige en veilige wedstrijd te organiseren voor triatleten en publiek. Organisatie en gemeente richten zich nu volledig op de ‘halve van Stein’ in 2017.

Bottlenecks waren de verdwenen parkeergelegenheid voor de bezoekers en deelnemers, de lastig af te sluiten beklimmingen van de Snijders- en Slingerberg en de veiligheid van deelnemers en bezoekers. Die zou onvoldoende gegarandeerd worden. Dat laatste baart zorgen, want is dat volgend jaar wel opgelost? Het kan de komende jaren een dilemma worden waar meerdere organisaties mee worstelen. Anders dan wielerkoersen moeten voor tri- en duathlons vaak grote omlopen gedurende een lange periode afgesloten worden voor verkeer en publiek. Lang niet elke omwonende is zo sportminded als wij, hetgeen dus in toenemende mate tot irritaties over en weer leidt. Veiligheid staat voorop’, schrijft STL in haar persbericht. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Dat de organisatie geen concessies wil doen aan de legendarische parcoursen van de halve of de Dutch Mountain Challenge siert ze eveneens. Natuurlijk zullen ingeschreven triatleten balen, maar besef dat een organisatie de verantwoordelijkheid op zich neemt en jullie allemaal heelhuids weer aan de finish terug te zien. Rest ons namens de redactie van 3athlon.nl de Stichting Triathlon Limburg heel veel sterkte toe te wensen (wijsheid hoeft niet meer) en alvast alle succes met de voorbereiding voor de ongetwijfeld weer fantastische come-back van Ocean Lava Triathlon Stein in 2017!