Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
24 internationals aan de slag
Nieuws

24 internationals aan de slag

jelle geens simon de cuyper stijn goris mooloolaba

België stuurt zijn atleten uit in een druk internationaal weekend. De ITU World Cup trekt naar Nieuw-Zeeland, waar drie Belgische mannen en twee vrouwen in New Plymouth aan de start staan. Dichterbij huis is er de eerste ETU European Cup van het nieuwe seizoen in Quarteira. De Portugese kuststad is al voor de zevende keer de seizoensopener en ontvangt een legertje Belgen: 8 elite-atleten en 11 juniores. En de liefhebbers van de lange afstand kunnen uitkijken naar Pieter Heemeryck.

Simon De Cuyper, Jelle Geens en Marten Van Riel krijgen een unieke kans om in New Plymouth punten te scoren voor de World Ranking. In New Plymouth staat namelijk geen enkele Spanjaard en Brit aan de start. Titelverdediger Richard Murray is de topfavoriet, maar daarachter ligt het helemaal open. Jelle Geens heeft startnummer 8 gekregen en zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Claire en Katrien beginnen eraan om 11 u. lokale tijd. Dan is het hier zondag 1 u. ’s nachts. De mannen komen om 3 u. Belgische tijd in actie.

In Quarteira is Charlotte Deldaele zaterdag de enige Belgische dame bij de elites. Ze vindt er een wedstrijd die haar goed moet liggen, zeker met het altijd moeilijke zwemmen in de woelige oceaan. Ook op het fietsparcours kan de wind een grote rol spelen en met de zes keer klimmen, zou Charlotte wel eens voor een mooie prestatie kunnen zorgen. Bij de mannen is het uitkijken hoe het Waalse trio Balty, Vanderplancke, De Keyser hun Afrikaans avontuur verteerd hebben. Ze krijgen het gezelschap van Peter Denteneer, die met team Goris al een tijdje op stage is in Portugal, Tom Suetens, Jonathan Wayaffe en Antonio Hernaert. Charlotte start om 13u45. De mannen beginnen er om 16u30 aan.

Op zondag is het de beurt aan de juniores. Hanne De Vet, Kiara Lenaertz en Lone Meertens mogen de Belgische eer hoog houden bij de meisjes. Zij starten om 8u45. Bij de jongens vormt België na Team GB en Portugal de grootste ploeg met maar liefst 8 deelnemers. Noah Servais, Arnaud Mengal, Simon Folens, Yorben Verboven, Jarne Verhaegen, Dries Matthys, Jarno Cuypers en Remco Verbelen zijn onze jonge helden van dienst. Zij mogen er om 10 u. aan beginnen.

Voor de liefhebbers van het langere werk is er dit weekend ook de 70.3 Ironman van California. In Oceanside is Pieter Heemeryck de enige Belgische prof. Hij neemt het op tegen een topveld met onder andere Sebastian Kienle, Eneko Llanos en Jesse Thomas. De start is zaterdag om 15u40 Belgische tijd.

Op 3athlon.be krijgt u dit weekend een verslag van al deze wedstrijden en zo veel mogelijk reacties van onze landgenoten.