Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Serieuze stap vooruit” – Vandecasteele wint in Frankrijk
Duathlon

“Serieuze stap vooruit” – Vandecasteele wint in Frankrijk

Angelo Vandecasteele Yvetot

Duatleet Angelo Vandecasteele heeft een vroege vormpiek te pakken, allemaal in het teken van het EK duatlon in Kalkar. Dit weekend won hij een wielerwedstrijd en vorige week zorgde hij voor de eerste Belgische duatlonzege op de weg in het Franse Yvetot. Angelo bezorgde ons onderstaande verslag van zijn eerste overwinning van het seizoen.

“Het was mijn eerste wedstrijd van het seizoen, de eerste voor mijn nieuwe Franse ploeg en de eerste internationale wedstrijd die ik zou afwerken, dus ik moet je niet vertellen hoeveel stress ik had,” lacht Angelo. “Vooral de vraag of het harde werk in de winter zou lonen, was degene die mij het meest bezig hield. Het was namelijk de eerste keer dat ik een winter getraind heb op de fiets (en als duatleet).

De wedstrijd dan: bij het eerste lopen volgde ik gewoon de leiders, wat heel vlot ging. Bij de wissel waren we nog met 3. Voor Moussel (de uiteindelijke tweede) werd ik gewaarschuwd door de ploegleiding dat hij een zeer sterke fietser was. In de eerste van drie fietsrondes werd dit al snel duidelijk aangezien hij vier keer probeerde weg te springen. Daardoor moest onze derde metgezel er vrij snel af, maar ik volgde vlot. Verder in het fietsen dan mooi rondgedraaid en gecontroleerd op de fiets.

Bij de tweede wissel was ik het snelste weg en had ik direct vijf meter. De eerste km heb ik goed doorgetrokken en het verschil liep direct op tot 20 seconden. Voor de rest ben ik op reserve binnengelopen en zo haalde ik de overwinning toch vrij vlot binnen. Ik ben super tevreden met de huidige vorm en heb het gevoel een serieuze stap vooruit gezet te hebben.
Nu op naar het EK waar ik een knalprestatie wil neerzetten en wil bewijzen aan de bond dat ik ook bij de officiële selectie had moeten zitten,” aldus Angelo.

Op basis waarvan de selectie precies gemaakt is, kan Angelo niet zeggen. “Ik weet niet precies welke normen er waren voor de selectie voor het EK in Kalkar (duatlon korte afstand). Vorig jaar was mijn eerste jaar in duatlon en ik kan dan ook nog niet zo veel adelbrieven voorleggen. Daarom wellicht ben ik niet geselecteerd, maar het maakt me des te meer gemotiveerd om hun ongelijk te bewijzen,” besluit Vandecasteele, die onder andere tweevoudig Europees kampioen Anthony Leduey te snel af was. Anthony werd vierde in Yvetot.

Uitslag Yvetot