Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Lowie Dewitte
3quest

3quest: Lowie Dewitte

Lowie Dewitte zwintriatlon
Lowie Dewitte voor de millitaire ploeg in de Zwintriatlon (foto: Griet Tanghe)

Afghanistan is niet de meest idyllische plek voor een triatlonstage

1. Je bent afgelopen winter enkele maanden op missie geweest in Afghanistan, hoe heb je daar kunnen trainen?

[dropcap]I[/dropcap]nderdaad ik vertoefde deze winter in Afghanistan.  Deze ‘idyllische’ bestemming is echter geen aanrader om op triatlonstage te gaan… ☺. Ik was er als militair verpleegkundige. Mijn job was er dus prioriteit nummer 1! In de vrije momenten kon ik er uiteraard wel wat trainen.  Er was jammer genoeg geen zwembad ter beschikking, dus op zwemvlak was het geen optimale voorbereiding naar het seizoen 2016. Gelukkig wou de verantwoordelijke van de logistieke eenheid wel mijn reserve fiets en tacx bank meenemen. Waardoor ik toch wekelijks enkele keren kon fietsen. Na al die uurtjes op mijn tacx heb ik het wel wat gehad met fietsen op de rollen.

Lowie Dewitte militair verpleger

Looptrainingen kon ik er wel vlot afwerken. Ik deed er wekelijks de nodige kilometers op hetzelfde rondje rond de compound, wat me veel voldoening gaf. Verder zat ik enkele uren per week in de gym. Met andere woorden het was geen ideale voorbereiding, maar we hebben er het beste van gemaakt.

2. We kennen je vooral als sterke fietser, waar gaan we je dit jaar kunnen zien voorbij vlammen en wat zijn de ambities?

[dropcap]F[/dropcap]ietsen is mijn sterkste onderdeel maar om me een überbiker te noemen… dat is toch wel wat overdreven. ☺ Toch bedankt voor het complimentje Jelle! Dit seizoen zal ik me vooral focussen op de kwart non drafting klassiekers in eigen land. Die wedstrijden zal ik hopelijk afwisselen met de militaire competitie (CISM) in Duitsland en Nederland. De CISM werk ik uiteraard enkel af indien ik in de selectie zit. Verder zal ik mijn team SMO-Specialized ook bijstaan in de T3 competitie zodat ons team overal met 6 atleten kan starten. Hopelijk kunnen we opnieuw de zege wegkapen! Er zal echter wel heel wat concurrentie zijn die het ons niet gemakkelijk zal maken.

Lowie Dewitte SMO

3. Heb je als überbiker interesse om binnen afzienbare tijd over te schakelen naar de lange afstand?

[dropcap]D[/dropcap]e overstap naar de langere afstand ben ik stillaan aan het maken. Mijn debuut vorige jaar op de IM 70.3 Pula (Kroatië) is me zeer goed bevallen. Helaas volstond mijn 8ste plaats in het algemene klassement en mijn 3de plaats in de jongste Age Group niet om een ticketje te verzilveren voor het WK dit jaar in Australië. Achteraf bekeken is de niet-selectie niet zo’n grote ramp aangezien ik dit jaar op privé vlak belangrijkere zaken aan mijn hoofd heb. Ik stap eind dit jaar in het huwelijksbootje met mijn Louise.

Lowie en vrienden

Ik zal dit seizoen opnieuw enkele lange afstand wedstrijden afwerken.  Ik denk bijvoorbeeld aan Damme maar mogelijk ga ik er toch opnieuw een buitenlandse wedstrijd uitpikken. De komende jaren zal ik me wel meer en meer focussen op de langere afstand. Om goede resultaten te behalen, zal ik mijn loopniveau nog wat moeten opkrikken. Persoonlijk vind ik ook dat mijn fiets-loop niveau nog wat beter moet om in die wedstrijden mee te doen voor de prijzen.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Volgende vragen zou ik graag stellen aan Lone Meertens.

1. Je bent sinds dit jaar nieuw in Leuven, naast triatlon al kennis kunnen maken met de stad en de ‘losgelaten’ triatleten in het uitgaansleven?

2. Waar ligt de focus dit seizoen? Wat zijn voor jou de belangrijkste doelstellingen?

3. Al verdere toekomstplannen op privé, professioneel en sportief vlak?