Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch goud en zilver in Arras
Joeri Deleebeeck in Arras (foto Maite Corriette)
Multisports

Belgisch goud en zilver in Arras

In het Noord-Franse Arras (Pas-de-Calais) werd zondag de crosstriathlon georganiseerd in de mooie omgeving van de Citadelle d’Arras. Vooral onze landgenoten Joeri Deleebeeck en Hannah Verhaeghe in de Franse wedstrijd. In het zwembad werd de eerste proef afgewerkt, 500m zwemmen. Robin Dillies (Cambrai triathlon, FR) kwam als eerste uit het water in 6’31”. Adrien Dransart (Berck opale sud, FR) kwam met 7’15” als vierde op het droge.

Bij de vrouwen had Nolwen Guilleman (RC Arras, FR) de snelste zwemtijd met 7’23”, net voor Marie Jonard 7’54”. Hannah Verhaeghe (Los Triamigos, BE) zou als vijfde vrouw kunnen beginnen aan de fietsproef met 9’59” ongeveer 2,5minuut achterstand op nummer een.

In de korte maar stevige fietsproef moesten de atleten 14km mountainbiken verspreid over drie ronden. Eén lange klim en wat licht technische stukken werden afgewisseld met grind en kasseien, overgoten met een stevige portie wind. Joeri Deleebeeck (ETZa, BE) kwam uit de achtergrond oprukken en liep al snel de snelste zwemmer in. Adrien Dransart had op dat moment al de leiding overgenomen, en zou die niet snel afgeven. Joeri naderde ronde per ronde en kwam tot op een halve minuut van de leider.

Joeri Deleebeeck in Arras (foto Maite Corriette)
Joeri Deleebeeck in Arras (foto Maite Corriette)

Bij de vrouwen speelde een gelijkaardig scenario. Elodie Macquart (RC Arras, FR) en Hannah Verhaeghe (respectievelijk zesde en vijfde uit het water) bleken de sterkste fietsers en legden beslag op positie één en drie. Enkel Marie Jonard kon een tweede plaats behouden. Maar de andere sterke zwemmers werden naar de achtergrond verdreven en moesten heel wat tijd prijsgeven.

In de snelle afsluitende loopproef van 4km naderde Elodie nog bijna twee minuten op Hannah. Maar de Belgische had een te grote voorsprong na de fietsproef en kon zo de overwinning veilig stellen.

Bij de mannen kwam Joeri nog tot op 100m van Adrien, maar dat inhaalmanoeuvre kostte veel krachten, en moest uiteindelijk toch de duimen leggen. Adrien kon in de laatste ronde de voorsprong weer vergroten, en liep als winnaar over de streep.

Hannah en Joeri (beiden getraind door Jesse Vannieuwenhuyse) waren meteen de enige Belgen aan de start, en houden zo de eer hoog in het buitenland.

Uitslag:

Mannen

  1. Adrien Dransart
  2. Joeri Deleebeeck
  3. Robin Dillies

Vrouwen:

  1. Hannah Verhaeghe
  2. Elodie Macquart
  3. Marie Jonard