Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser meteen top in Quarteira
Nieuws

Christophe De Keyser meteen top in Quarteira

ETU Quarteira Denteneer

In de eerste ETU European Cup van het seizoen in het Portugese Quarteira heeft onze landgenoot Christophe De Keyser een topprestatie neergezet. Hij werd te midden een topveld knap zevende. Christophe maakte samen met Peter Denteneer deel uit van een selecte groep achtervolgers die de 3 snelste zwemmers Raphael, Shaw en Breinlinger pas in de slotfase van het zware fietsparcours te pakken kregen.

Denteneer zette De Keyser ideaal af aan de wisselzone. CDK liep sterk mee in een kopgroepje van zeven. Pas halfweg moest hij een paar snellere lopers laten gaan, maar hij stormde wel naar de zevende plaats. “Ik heb een dubbel gevoel,” reageerde Christophe. “Ik ben namelijk ontgoocheld door de krampen die ik in de slotkilometer kreeg. Toen liep ik nog op een vijfde plaats, maar door die krampen konden Montoya en Bergere nog voor me laten. Maar ik ben wel gelukkig nu na al die ellende in 2015. Zwemmen en fietsen was ok, het lopen is nog niet 100 procent, maar er is verbetering,” aldus De Keyser.

Peter Denteneer liep als vierde de wisselzone binnen. “Zelfde scenario als vorig jaar. Kopgroep van 3 zwemmers moeten laten gaan en alleen tussen kopgroep en peleton gezwommen. Wel op grotere afstand dan vorig jaar. Met 8man vol doorgereden en kopgroep in ronde 4 ( van de 6) ingehaald. Na 40km 1′ voorsprong op achtervolgende groep. Met goede benen kwam ik van de fiets maar de verdomde maagpijn ( of wat het ook mag zijn) weerhield me om 10km vol door te lopen. Enorm spijtig en weeral hetzelfde maar algemeen gevoel zat goed! Ergens rond plaats 23 (24ste uiteindelijk – red) gefinished maar er zat meer in,” aldus Peter.

Erwin Vanderplancke zat in de tweede groep bij het begin van het fietsen, maar hij werd opgehouden door een valpartij van een Britse atleet vlak voor hem. Daardoor kwam hij alleen te zitten. “Opnieuw een grote ontgoocheling,” liet Erwin weten. “Na een middelmatig zwemnummer ging ik vlot mee met een achtervolgende groep in het fietsen. De valpartij kon ik nog ontwijken, maar ik verloor tijd en kreeg het gat op mijn eentje niet meer gedicht. In plaats van te wachten op een volgende groep ben ik solo blijven rijden waardoor ik terugviel op 1’30 van de groep voor me en het lopen dus ook niet veel beters bracht. Dit gezegd zijn, ben ik toch blij voor Pierre Balty en vooral Christophe De Keyser die een droomresultaat neerzette.”

De Fransman Aurelien Raphael won de wedstrijd in de spurt tegen plaatselijke favoriet Pedro Palma. De Spanjaard David Castro werd derde. Pierre Balty werd nog knap 15de, Peter Denteneer 24ste, Tom Suetens 32ste, Jonathan Wayaffe 35ste, Erwin Vanderplancke 49ste en Antonio Hernaert viel uit.

Quarteira 2016 M