Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontgoochelde Heemeryck finisht 19de in California
Nieuws

Ontgoochelde Heemeryck finisht 19de in California

Lionel Sanders 703 California

Niet helemaal in orde zijn, toch afzakken naar Oceanside in Californië voor de bovendien nog eens bijzonder sterk bezette 70.3 Ironmans en uiteindelijk op karakter toch uitdoen. Het was geen topdag voor Pieter Heemeryck in zijn internationale seizoensopener. Na de winst in de sprinttriatlon van Herderen leek het dat de Domo-Scott atleet klaar was voor de eerste internationale confrontatie. In het zwemmen zag het er nog goed uit, maar in het fietsen had hij te weinig troefkaarten over om uit te spelen.

Pieter kwam met de koplopers uit het water en passeerde als derde de wisselzone, met een mooie voorsprong op kleppers als een Sebastian Kienle. Dat er een paar mannen op de fiets overheen kwamen, stemde nog niet tot zorgen na 20 km fietsen. Pieter handhaafde zich op de tiende plaats. Maar daarna ging het licht stilletjes uit en werd het een calvarietocht richting 19de plaats bij de pro’s.

Lionel Sanders werd de verrassende winnaar na 3u51’17. Hij haalde het van een sterke Andreas Dreitz, die lange tijd streed voor de overwinning, en Tim Reed. Heemeryck finishte na 4u13’37 als 19de. Bij de vrouwen won Heather Wurtele na een schitterende wedstrijd. Ze haalde het in 4u16’17 en was daarmee 1’22 sneller dan Caroline Steffen. Heather Jackson werd derde. Camilla Pedersen werd vijfde. Zij droeg rugnummer 431, hetzelfde nummer als Anders Tesgaard. Haar landgenoot had tijdens de RAAM (Race Across America) een zwaar ongeluk en belandde een tijd in coma. Hij is nog steeds herstellende en zal blijvende hersenschade ondervinden van de aanrijding. Camilla werd zelf een tijd terug het slachtoffer van een aanrijding en bleef ook een tijd in coma. Voor de Fusion-atlete was het dus een speciale wedstrijd.