Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel spurt voor podium in wereldbeker New Plymouth
Marten Van Riel vijfde in de spurt (foto:ITU/ScottieT)
Nieuws

Van Riel spurt voor podium in wereldbeker New Plymouth

Marten Van Riel vijfde in de spurt (foto:ITU/ScottieT)
Marten Van Riel vijfde in de spurt (foto:ITU/ScottieT)

Marten Van Riel heeft in de wereldbeker van New Plymouth de deur richting Rio verder open geduwd. Met een schitterende vijfde plaats scoort de jonge Belg gouden punten voor de olympic ranking. Er zat zelfs meer in, want tot op de streep spurtte Marten mee voor de derde plaats. Alleen Richard Murray stak er echt bovenuit, maar Van Riel bewees dat hij met de rest van de wereld wel mee kan.

De sprinttriatlon in Nieuw-Zeeland bood onze landgenoten een gouden kans op puntenwinst. Spanje (Gomez en Mola) en Groot-Brittanië (Brownlees) stuurden hun kat en dus lag het veld achter topfavoriet Murray volledig open. Marten Van Riel nestelde zich na een goed zwemnummer in de kopgroep. Daaruit ontsnapten de Amerikaan Ben Canute en de Deen Andreas Schilling. Die hield er een tweede plaats aan over, maar kon niet voorkomen dat een sterk lopende Murray hem nog voorbij stormde naar een tweede zege op rij in New Plymouth.

Marten Van Riel liep constant voorin een groepje van een man of vijf. In de slotfase bleven ze nog met vier over, waarbij Pevtsov uit Azerbeidjan de snelste bleek voor Ryan Sissons en onze landgenoot.

Simon De Cuyper in T2 in new Plymouth (foto: ITU/ScottieT)
Simon De Cuyper in T2 in new Plymouth (foto: ITU/ScottieT)

Simon De Cuyper kwam als 47ste uit het water en miste op een paar seconden de aansluiting met de kopgroep van 34 man. In de achtervolging slaagde zijn groepje er niet meer in om dichterbij te komen. Simon zette nog een degelijke loopproef neer en pakte een 43ste plaats. Jelle Geens verloor nog meer tijd in het zwemmen en kwam nooit meer in het verhaal voor. Hij moest vredenemen met een 55ste plaats.

2016 New Plymouth M

Verstuyft 19de

Bij de vrouwen was topfavoriete Gwen Jorgensen opnieuw onstuitbaar. De wereldkampioene haalde het in een pittige strijd van thuisfavoriete Andrea Hewitt, die tweede finishte onder haar finishboog (met levensgrote afbeeldingen van haarzelf en haar veel te vroeg overleden partner Laurent Vidal). Kirsten Kasper werd derde.

Katrien Verstuyft had een degelijke wedstrijd. Helaas slaagde haar achtervolgende groep er niet om de koplopers terug te pakken. Ze liep nog sterk naar een 19de plaats. Voor Claire Michel werd het opnieuw een ontgoochelende wedstrijd. Zij werd 38ste. Tijd om de pech en ontgoochelingen van de laatste weken achter zich te laten en volgende week nog eens stevig uit te pakken in de World Triathlon Series in Gold Coast, Australië.

New Plymouth V 2016