Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deldaele 16de in eerste ETU Cup van 2016
Nieuws

Deldaele 16de in eerste ETU Cup van 2016

Charlotte Deldaele Quarteira

Charlotte Deldaele is haar seizoen sterk begonnen in Quarteira. De eerste ETU European Cup werd gedomineerd door de Britse dames Lucy Hall en Jessica Learmonth. Zij verzamelden een voorsprong van drie minuten na het fietsonderdeel. Charlotte nestelde zich in de achtervolgende groep en streed in het lopen lange tijd mee voor de tiende plaats.

Maya Kingma kwam als eerste uit het woelige water in Portugal samen met Pamela Oliveira en de twee Britse atletes. Hall en Learmonth wisselden bijzonder snel en fietsten meteen weg van Kingma en Oliveira. Die kregen het gezelschap van een groep van een twintigtal achtervolgsters, met daarbij Charlotte Deldaele. Ondanks het numerieke overwicht van de chase pack werd de voorsprong van de Britse leidsters alleen maar groter. Deldaele deed meer dan haar deel van het werk maar er kwam nooit een echte achtervolging op gang. En dus werd het na 40 km fietsen duidelijk dat de rest van de dames voor de derde plaats zouden strijden.

Charlotte kwam als eerste de wisselzone binnen en begon meteen sterk te lopen, maar meestrijden voor de laatste podiumplaats bleek te hoog gegrepen voor de EFC-ITC atlete. In een strijd voor de plaatsen 10 tot 15 met onder andere de Nederlandse Maya Kingma sleepte ze uiteindelijk een mooie 16de plaats uit de brand, nadat in de slotfase nog wat snellere loopsters uit de derde groep er overheen kwamen.

Hall Learmonth Quarteira

De winst ging enigszins verrassend naar de lager gerankte Jessica Learmonth. Die liep sneller dan favoriete Lucy Hall. De Francaise Leonie Periault werd derde.