Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Servais en Lenaertz beste juniores in Quarteira
Nieuws

Servais en Lenaertz beste juniores in Quarteira

Kiara Lenaertz Quarteira

De Belgische ploeg trok met een ruime delegatie juniores naar de ETU Junior Cup in Quarteira. De bedoeling was om een aantal jeugdtalenten ervaring te laten opdoen in Portugal, maar er werden ook wel resultaten verwacht. Die kwamen er van Kiara Lenaertz en Noah Servais. Kiara was beste Belgische bij de meisjes met een twaalfde plaats. Noah scoorde een knappe tiende plaats. En even leek ook Simon Folens op weg naar een stunt.

Folens had een goed zwemnummer in het ruwe water en fietste vlot mee met een kopgroep van vijf. In de achtervolgende groep draaide Noah Servais goed mee. In de afsluitende 5 km lopen, zakte Simon helaas nog stevig terug naar de 35ste plaats. Noah Servais had wel een sterk loopnummer in de benen. Hij zette een 15’30 neer en werd daarmee tiende. Jarne Verhaegen werd 37ste, Dries Matthys 41ste, Arnaud Mengal 51ste, Jarno Cuypers 53ste, Yorben Verboven 59ste en Remco Verbelen 70ste.

Valpartij Quarteira

De wedstrijd bij de meisjes verliep chaotisch. Het parcours werd last minute tijdens de race gewijzigd door de regen en de olie die daardoor over de weg spoelde. Dit leidde tot een aantal valpartijen met onder andere Kirsten Nuyes (die internationaal voor Nederland uitkomt). Kirsten zou ondanks de val toch nog heel mooi tiende worden. Achter de kopgroep van acht meisjes, deden de 3 Belgische meisjes een groot deel van het kopwerk. Kiara Lenaertz zette een zeer sterke loopproef neer en werd knap twaalfde. Lone Meertens werd 20ste en Hanne De Vet 22ste.

Quarteira 2016 JJ

Quarteira 2016 MJ