Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Succes in Lanzarote en Nederland, chaos in Geel – Trivia
Duathlon

Succes in Lanzarote en Nederland, chaos in Geel – Trivia

duatlon Geel

Het was een bijzonder druk internationaal weekend met naast de ETU European Cup in Quarteira, de ITU wereldbeker in New Plymouth en de 70.3 Ironman van California ook zwemlopen in Nederland en een door onze landgenoten gekruide lange- en kort afstands triatlon op Lanzarote. In eigen land was er de duatlon van Geel. Hieronder bundelen we even al dit nieuws…

Scott-Domo boven in Geel

De sprintduatlon van Geel kende een chaotisch verloop nadat vlak na de start zo’n veertig atleten door een seingever de verkeerde kant opgestuurd werden. De eerste veertig liepen de fietslus in plaats van de looplus en dat leverde nadien een pak discussie op. Uiteindelijk werd er besloten om twee klassementen op te maken. Wij kregen door dat Thomas Derboven van het Scott Domo team de winst pakte, voor Jan Petralia en Joep Staps. Bij de vrouwen was Kaat Van Eynde uiteindelijk de beste.

Van Craenenbroeck en De Wolf in Teguise

In Lanzarote liet Ben De Wolf, manager van het BMC-Etixx internationale triatlon team, zien dat hij stilaan in de buurt komt van de vorm van de oude dagen. Ben werd knap tweede in de Tri 122 Teguise triatlon op Lanzarote. Johan Ackermann won de wedstrijd in 4u00’36. Ben pakte na 4u14’37 het zilver en had op zijn beurt ruim acht minuten voorsprong op de nummer drie. Ben’s streekgenoot Kris Vermeiren rondde een stevige stage met het Fast Action Team af met een knappe zesde plaats in 4u31’20. Antwerpenaar Filip Van Craenenbroeck, die al een tijdje woont en werkt op Lanzarote, pakte de overwinning op de korte afstand.

Baeyens (met succes) actief in zwemlopen

Lars Baeyens wint Roosendaal

In Nederland was Lars Baeyens dit weekend wel erg actief. Onze landgenoot komt dit jaar uit voor het Kijani triatlon team. Nadat hij eerder al de zwemloop van Bodegraven won, pakte hij nu een tweede plaats zaterdag in de zwemloop van Valkenburg (achter Jeffrey Reijnders, bij ons ook actief in de T3 Series) en voor Jesse Lormans. Zondag deed hij nog een stuk beter door de zwemloop van Roosendaal te winnen. Lars hield Ruben Marynissen achter zich. Lotte De Vet werd derde bij de vrouwen. Op de korte afstand was Jens Van Looveren  de beste.

“Mooi weekend achter de rug met vandaag een overwinning op de lange afstand zwemloop (1km zwemmen-10km lopen) van Roosendaal! In het zwemmen meteen voorsprong genomen en deze tijdens het lopen nog kunnen uitbouwen. Gisteren ook al een tweede plek meegenomen op de korte zwemloop van Valkenburg. Hard werken loont. Nu op naar het echte werk,” aldus Lars.