Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens pakt recordzege in iDuathlon
Multisports

Kris Coddens pakt recordzege in iDuathlon

Kris Coddens iduathlon

De iDuathlon krijgt voorlopig maar twee winnaars op het palmares bij de mannen. Zondag werd in Duinbergen de allerlaatste editie van de cross duathlon gehouden. Door een te lage opkomst ziet organisator Sportizon zich genoodzaakt om voor een andere wedstrijdformule te kiezen. Kris Coddens liet het niet aan zijn hart komen en stormde naar een recordzege. Voor de vijfde keer op zes deelnames schreef hij de iDuathlon op zijn naam. Die andere keer werd hij tweede achter Rob Woestenborghs, die ook de allereerste editie won. Riika Vreeswijk-Kelja was een klasse te sterk bij de dames.

De Nederlands-Finse atlete had eigenlijk een stevig trainingsweekend gepland, maar besloot in de plaats naar Knokke-Heist af te zakken. Ze zette in de eerste 5 km lopen meteen een stevige run neer, pakte 2’30 op de twee Belgische achtervolgsters en bouwde die voorsprong verder uit tot meer dan vijf minuten in de 22 km mountainbiken. In de afsluitende 2,5 km kwam zij al richting de finish gelopen toen de andere dames nog aan hun beach run begonnen. Na de zege bij de mixed teams in de Grand Raid drie weken geleden werd het meteen een tweede zege op Belgische grond voor de ervaren offroad atlete. Ellen Goossens en Caroline Van Bauwel pakten net zoals vorig jaar de overige podiumplaatsen.

Ook Kris Coddens verpulverde de tegenstand, al was bij hem het verschil na 5 km lopen minder groot. In het mountainbiken kreeg hij de jonge challengers Lorenz Claeys en Robin Schuermans achter zich aan. Die verloren stelselmatig terrein op de Europese kampioen. En vanuit de achtergrond kwam vijftiger Dany Dalle sterk terug. Hij ging in de laatste twee van vijf rondes over Lorenz en Bientje en dankzij een sterke laatste loopproef ging hij naar de tweede plaats. Bientje pakte het zilver voor Lorenz Claeys. Kristof De Clerck bewees dat zijn knappe prestatie in de Hel van Kasterlee geen toevalstreffer was en pakte een hele mooie vijfde plaats.

Voor Kris Coddens was het een geslaagde generale repetitie voor het EK Cross Duathlon, over twee weken in Roemenië. “Daarom ben ik ook een stevig tempo blijven aanhouden ondanks mijn voorsprong,” legde Kris uit. “Ik wilde me zelf nog even testen. Volgende week loop ik nog de corrida van Torhout met de gasten van mijn school, om hun een beetje scherp te houden, daarna trek ik naar Roemenië om er in Transsylvanie mijn Europese titel te verdedigen. Natuurlijk ben ik blij met mijn recordzege. Ik heb de iDuathlon altijd een schitterende wedstrijd gevonden. Alleen de eerste editie heb ik gemist, maar voor de rest was ik er altijd bij. Jammer dat zo’n mooie wedstrijd met zo’n knap parcours verdwijnt,” aldus Kris.

Dany Dalle iduathlon

Ook Dany Dalle was in de wolken. “Dit had ik tussen al die jonge kleppers nooit verwacht,” vertelde Dany. “Ik doe hier al een paar jaar mee en het is een fantastische wedstrijd. Dit jaar koos ik in de laatste twee rondes voor de aanval met de bedoeling om de andere achtervolgers op achterstand te zetten. Maar ook het tweede lopen ging super, dus ik ben meer dan tevreden met misschien wel mijn beste prestatie ooit.”

iDuathlon 2016