Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Cleven op herhaling in Porto Colom
Nieuws

Van Cleven op herhaling in Porto Colom

Michael Van Cleven Portocolom 2016

Michael Van Cleven heeft zijn nieuwe team Pewag, bekend van Marino Vanhoenacker, meteen een schitterende zege bezorgd. De West-Vlaming behaalde net zoals vorig jaar de overwinning in de 111 triatlon van Porto Colom in Mallorca. Hij maakte opnieuw het verschil op de beklimming van de Salvador. Timothy Van Houtem viel net naast het podium en ook bij de vrouwen stond er een Belgische op het podium.

Stefanie Adam werd knap derde, al had ze er zelf meer van verwacht. “Ik ben niet blij met de derde plaats. Ik kan deze slechte dag wel plaatsen, zeker met de problemen die ik in mijn kuit en hamstrings had na de overstap van mountainbike naar tijdritfiets. Bovendien heb ik de voorbije nachten weinig geslapen door de problemen die ik had op de luchthaven. Ik had te weinig kracht op de fiets en het lopen deed pijn. Maar met wat fysio en oefeningen moet het wel weer goed komen,” aldus Stefanie. Emma Bilham won voor Diana Riesler.

Bij de mannen streden Michael Van Cleven en Timoty Van Houtem een tijd samen voor de overwinning. Michael haalde het in 3u41’56 voor Frederick Backson en Hendrik Hyldelund. Timo werd vierde op 3’02 van Van Cleven.

“Ik ben content dat ik de eerste van het Pewag-team ben die dit jaar een overwinning pakt”, reageerde Michael. “al was het geen gemakkelijke dag. Ik had een degelijk zwemnummer in water van 14 graden. Als vijfde kwam ik uit het water maar in het begin van het fietsen had ik geen goed gevoel en begon ik vertrouwen te verliezen dat er vandaag een goed resultaat zou inzitten. Maar het lijkt er op dat de mannen die mij probeerden dood te doen op de fiets, dat zelf hebben moeten bekopen. In de slotfase van het fietsen heb ik alles of niks gespeeld en het lijkt er op dat het werkte. In T2 had ik een kleine voorsprong van een halve minuut en daarna heb ik het lopen volledig naar mijn hand kunnen zetten,” aldus Michael.

Timothy Van Houtem was blij met zijn vierde plaats in een door de wind pittige Portocolom 111: “Op z’n Timo ’s gezwommen,” lachte hij na afloop. “Dat wil zeggen, overal in het water gezeten waar ik niet moest zijn; in het fietsen op mijn eentje 4′ toegereden op 60 km tijd. Ik heb niet meegedaan aan het stayergedoe vooraan en samen met Michael Van Cleven meteen de knuppel in het hoenderhok gegooid. Na de 2e maal de Salvador eventjes alleen weg maar ik kon het niet houden. Michael nam gezwind over en won verdiend. In de strijd voor de tweede plek werd ik in het lopen op mijn waarde geklopt.”

Tijs en Sam Billemon van TTI verbaasden met een tiende en twaalfde plaats. Joeri Van Houtem was de vijfde Belg op de 21ste plaats.

Porto Colom 2016