Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische elites en juniores succesvol in Melilla
Nieuws

Belgische elites en juniores succesvol in Melilla

Sofie Hooghe Melilla

Een week na Quarteira stond in het Spaanse Melilla al de tweede ETU European Cup van het seizoen op het programma. Het werd de eerste wedstrijd voor Sofie Hooghe en dat leverde de ex-Belgische kampioene meteen een mooie zesde plaats op. Bij de mannen zag het er een tijd goed uit voor Tom Suetens en ook Erwin Vanderplancke liet zich opnieuw opmerken. Maar dé topprestatie in Melilla kwam van junior Noah Servais.

Noah Servais op het podium in Melilla (foto: Iron Mario van Zamaro)
Noah Servais op het podium in Melilla (foto: Iron Mario van Zamaro)

Noah verloor in het zwemmen driekwart minuut en een goed resultaat leek op dat moment veraf. Maar Servais ging er hard tegenaan op de fiets, sloot vooraan aan en zette dan een derde looptijd neer. Dat was meteen goed voor een podiumplaats. Noah Servais werd derde op een halve minuut van de Spaanse winnaar Alberto Gonzales. Javier Lluch werd tweede en had slechts zes seconden marge op onze landgenoot. Ook de andere jongens deden het behoorlijk. Arnaud Mengal werd 18de en Romain Loop 21ste.

Melilla 2016 M J

Bij de elite vrouwen miste Sofie Hooghe de boot bij het zwemmen. Ze kwam terecht in een tweede groep die het gat met de 4 koploopsters niet meer dicht kregen. In het lopen moest ze van haar groepje alleen nog de Spaanse Camila Alonso voor zich dulden. Met een goede looptijd opende Sofie haar seizoen met een hoopgevende zesde plaats. “Ik ben blij met mijn zesde plaats in mijn eerste ETU wedstrijd van het jaar. Het zwemmen was verschrikkelijk, maar het fietsen en lopen gingen goed. En op de foto heb ik een hoofd zo rood als een tomaat, maar dat komt omdat ik nog steeds niet gewend ben aan de zon,” besloot Sofie met een knipoog. De Hongaarse topper Margit Vanek won in Melilla. Kirsten Nuyes werd knap achtste.

Melilla 2016 V

Bij de elite mannen startte Tom Suetens sterk. Hij was na het zwemmen mee met een grote kopgroep die er in slaagden om de achtervolgers, met Erwin Vanderplancke, op afstand te houden. In de 10 km lopen zakte Suetens helemaal weg naar een 28ste plaats. “Ik had jammer genoeg een complete off-day. Nu, de werkpunten zijn bekend, dus ik ga zeker terug knokken,” reageerde Turbo Tom. Erwin Vanderplancke had opnieuw goede loopbenen. Hij was de snelste loper bij de achtervolgers en rukte nog op naar de 17de plaats. De Brit Matthew Sharp won voor zijn landgenoot Calum Johnson en de Italiaan Massimo De Ponti.

Melilla 2016 M