Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tondeur 2de, Aernouts 8ste in Cannes
Nieuws

Tondeur 2de, Aernouts 8ste in Cannes

Alexandra Tondeur 2de Cannes

Na Portocolom op Mallorca vorige week stond met de internationale halve triatlon van Cannes nu de eerste grote langeafstandswedstrijd op het Europese vasteland op het programma. Flink wat Belgen zakten af naar Cannes. Onder hen topfavorieten Alexandra Tondeur en Bart Aernouts. Een dag eerder was Jim Thijs aan het werk in de halve triatlon van Chia Laguna op Sardinië.

In Cannes moesten de deelnemers aan de L triatlon 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 16 km lopen. Bart Aernouts had geen topdag. De BMC-Etixx atleet verloor veel tijd in het zwemonderdeel en slaagde er niet in om echt naar voor op te rukken. Op de fiets bleef hij een tijdje hangen op een tiende plaats. Uiteindelijk behaalde Bart een achtste plaats. Etienne Diemunsch won de wedstrijd bij de mannen voor Julio Molinari en Andreas Raelert.

Bart Aernouts Cannes

Alexandra Tondeur kwam als negende uit het water op vijf minuten van Charlotte Morel en Leanda Cave. Alexandra The Great reed het gat tijdens de 80 km fietsen dicht op Cave, die de leiding over had genomen van Morel. Nadien volgde een spannend gevecht om de overwinning tussen Cave en Tondeur. Onze landgenote moest zich na de zware inspanningen op de fiets gewonnen geven en liep naar een tweede plaats achter Cave. Femke Reynaert was de tweede Belgische op een knappe zevende plaats.

“Het LD-seizoen is goed begonnen,” reageerde Alexandra. “Het scheelde echt niet veel met Leanda Cave en ik had misschien helemaal kunnen terugkomen. Het leek wel een herhaling van mijn vorige jaren. Twee keer gevallen, twee keer opgestaan en weer doorgegaan. Nu me even verzorgen en me klaar maken voor de volgende wedstrijd,” aldus Alexandra The Great.

Uitslagen zijn nog niet beschikbaar.

Jim Thijs 4de in Chia Laguna

Elisabetta Curridorri

Meestal komt Jim Thijs vanuit Sardinië in het nieuws met zijn prestaties op de cross triatlons, maar zaterdag haalde hij zijn geliefde Scott-tijdritfiets nog eens van stal om deel te nemen aan de halve triatlon van Chia Laguna. Voor Jimbo was de wedstrijd vooral ter voorbereiding van de Ironman van Lanzarote, zijn eerste grote doel dit seizoen.

En het zit al aardig goed met de vorm van onze landgenoot. Hij werd vierde in Chia Laguna in 4u20’11. De Sloveen Modic Matic en de Italiaan Massimo Cigana vochten een verbeten strijd uit. Uiteindelijk haalde Matic het in 4u05’47. Ironman-prof (en winnaar van verschillende 70.3s) Cigana werd in 4u06’53 tweede en de Italiaanse LD-kampioen Alberto Allesandroni was derde. Zijn Elisabetta Curridori werd derde bij de vrouwen.

Jim was tevreden. “Dit is mijn beste resultaat ooit op deze afstand. Alles verliep eigenlijk heel vlot, ondanks het feit dat ik toch wel wat schrik had omdat het mijn eerste halve ironman was in tien jaar. Deze prestatie is dan ook goed nieuws voor Lanzarote.”

Chia Laguna M 2016