Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Kalkar: vreugde om zilver, verdriet om brons
Duathlon

EK Kalkar: vreugde om zilver, verdriet om brons

Delly Servais Kalkar 660
Arnaud Dely en Noah Servais zij aan zij op het EK duatlon

Bij de juniores heeft Noah Servais ons land een eerste medaille bezorgd op de Europese kampioenschappen duatlon korte afstand. In het Duitse Kalkar bevestigde Servais de goede vorm van Melilla, waar hij week geleden ook al derde werd in de ETU Junior Cup. Bijna werd het een dubbel feestje want Arnaud Dely liep op 600 meter van de streep nog in een bronzen positie. Hij werd vierde.

“Ik ben ontgoocheld met die 4de plaats. Ik had het eerste lopen goed ingedeeld. Nadien moest ik de koers ondergaan op de fiets op een te vlak parcours met heel veel wind. Daar heb ik enkele, zo niet al mijn pluimen gelaten door telkens het gaatje dicht te moeten rijden. Ik kwam als vijfde, zesde uit de wisselzone en pakte een aantal atleten terug. Op 600 meter van de streep liep ik derde, maar dan liet ik me verrassen door een Slovaak die me voorbij spurtte naar het podium. Ontgoocheld dus, maar toch ook blij met de ervaring en de wetenschap dat er nog wat werk is,” aldus Arnaud.

De Belgische juniores in Kalkar: Dely, Servais, Demyttenaere en Verboven
De Belgische juniores in Kalkar: Dely, Servais, Demyttenaere en Verboven

Remi Demyttenaere werd 13de en Yorben Verboven 14de. “Goeie wedstrijd vandaag in Kalkar op het EK duathlon,” vertelde Yorben. “Eerste lopen ging zeer hard in de kopgroep en heb een gaatje moeten laten. Met het fietsen samen kunnen rijden met Belg Remi en een paar Nederlanders. In het laatste lopen kwam ik er pas echt door in de helft en heb zo toch nog een mooie 14 de plaats gehaald,” aldus Yorben.

2016 Kalkar ETU Duathlon European Championships   Triathlon.org