Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde breekt sleutelbeen
Frederik Van Lierde grijpt na de val meteen naar zijn schouder (foto: Ingo Kutsche/Sportfotografie.biz)
Nieuws

Frederik Van Lierde breekt sleutelbeen

Frederik Van Lierde grijpt na de val meteen naar zijn schouder (foto: Ingo Kutsche/Sportfotografie.biz)
Frederik Van Lierde grijpt na de val meteen naar zijn schouder (foto: Ingo Kutsche/Sportfotografie.biz)

Zoals u in ons verslag over de Challenge Fuerteventura al kon lezen, kwam Frederik Van Lierde ten val toen hij met vier minuten voorsprong aan de leiding lag. De ex-wereldkampioen Ironman greep meteen naar zijn schouder en het vermoeden van een sleutelbeenbreuk werd een paar uur later bevestigd na een bezoek aan het hospitaal. Zondag gaat Van Lierde al meteen onder het mes. Voorlopig is nog niet duidelijk hoe lang hij buiten strijd zal zijn.

“Ik werd geraakt door iemand die de weg overstak bij de laatste bevoorrading tijdens het fietsonderdeel op de halve triatlon in Fuerteventura. Het was een ongelukkig ongeval, want zonder valpartij had ik de zege binnen mijn bereik,” reageerde Frederik. “Ik voelde me zeer sterk vanaf de start van de wedstrijd. Na het zwemmen kon ik meteen alleen ontsnappen en na 70 km fietsen bedroeg mijn voorsprong meer dan 4 minuten. In plaats van een overwinning zit ik hier nu met een gebroken sleutelbeen, maar ook met een pak motivatie om aan mijn herstel te werken. Eerst volgt morgen (zondag) een operatie,” aldus Frederik.

Frederik Van Lierde sleutelbeen xray
Frederik postte vanuit het ziekenhuis deze X-ray van zijn gebroken sleutelbeen

Het was inderdaad een niet te voorziene valpartij. De Challenge Fuerteventura vindt plaats op en rond het Playitas resort, het geliefkoosde trainingsterrein van Fre. Hij kent het parcours dan ook als zijn broekzak. Hopelijk valt het allemaal redelijk mee en komt de rest van zijn voorbereidend programma op het WK Ironman in Hawaii niet te hard in gevaar. Wij wensen Frederik alvast veel beterschap toe.