Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Val dwingt Van Lierde tot opgave in Fuerteventura
Nieuws

Val dwingt Van Lierde tot opgave in Fuerteventura

 

Will Clarke Fuerteventura

Frederik Van Lierde heeft door een val moeten opgeven in de Challenge van Fuerteventura. De wereldkampioen Ironman van 2013 stond nochtans met grote verwachtingen aan de start en ging voor niets minder dan winst in deze halve triatlon. Die ambitie zette hij meteen kracht bij in het zwemmen. Na de 1,9km zwemmen kwam Van Lierde als derde uit het water met slechts enkele seconden achterstand op leider Baldellou.

Dankzij een snelle wissel kon Frederik als eerste aan het fietsen beginnen. De atleten moesten tijdens het fietsen over 4 hellingen, waardoor het parcours selectief genoeg was om het verschil te maken. Dat deed onze Belg dan ook. Na 38km had hij al een voorsprong van 1’20” op dichtste achtervolger Hyldelund en 3’20” op Clarke. Nadien sloeg het noodlot dus toe en moest Van Lierde noodgedwongen opgeven. Heel erg jammer, want door de sterke prestatie op de fiets zag de situatie er goed uit voor de West-Vlaming.

13045531_10209467367465300_1597044280_n

Terwijl Frederik pech had, verging het zijn poulain een pak beter. Bij de age-groupers zette Hannes Callebaut, getraind door Van Lierde, een sterke prestatie neer. Na een knap zwem- en dito fietsnummer mocht de EFC-ITC-atleet als eerste age-grouper aan het lopen beginnen. Halfweg werd hij gepasseerd door de Duitser Lukas Kramer, maar Callebaut behield zijn tempo. In een tijd van 4:18:19 kwam de West-Vlaming als 11de overall en tweede age-grouper over de meet. In zijn leeftijdcategorie M20-24 won hij overtuigend met meer dan 9 minuten voorsprong. “Vandaag was een super dag! Eerste uit het water dan tussen de profs zitten fietsen en het lopen ging echt super,” aldus Hannes in een eerste korte reactie.

Will Clarke, van het Belgisch-internationale BMC-Etixx team pakte de tweede plaats na een spannende race waarin de top-5 een paar keer haasje over speelde. Uiteindelijk haalde Andi Boecherer het in 3u59’09, met slechts 26 seconden voorsprong op Clarke. Timo Bracht werd derde.

Delphine Vanloot (l) en Jessy beynaerts (r)
Delphine Vanloot (l) en Jessy Beynaerts (r)

Bij de vrouwen klopte Anja Beranek de Britse Emma Bilham en wereldkampioene duatlon Emma Pooley. Opvallend was de negende plaats van onze landgenote Annick Vande Kerckhove. Ook Jessy Beynaerts deed het uitstekend. Zij werd twaalfde. Delphine Vanloot was zeventiende.

13052544_10209467362465175_1194235377_o.png