Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Internationals pakken titels in Ruddervoorde
Duathlon

Internationals pakken titels in Ruddervoorde

Hanne Peeters Ruddervoorde
Hanne Peeters kampioene bij de Jeugd B

In Ruddervoorde werden zondag de nationale jeugdtitels duatlon verdeeld. Dat leverde een aantal spannende wedstrijden op, waarbij in de categorie van de Jeugd A en de Juniores vooral de internationals hun kunnen toonden. Bij de elites pakten ETZ-atleten Vincent Vande Walle en Ilse Geldhof de overwinning.

Voor Geldhof was het haar heroptreden in een duatlon na een lange inactiviteit wegens blessure. Ze lijkt net op tijd klaar te zijn voor een eerste piekperiode want in Ruddervoorde haalde ze het vlot voor Lieselot Bossuyt en Liesbeth Leysen. Karlien Claus pakte met een vierde plaats de zege bij de FU23.

Bij de mannen ging Vincent Vande Walle van start tot finish aan de leiding. Al in de eerste run had hij een kleine voorsprong en die bouwde hij verder uit in het fietsen. Hij won in 57’11 met bijna een minuut voorsprong op Arno Nackaerts. Jurgen Boterberge werd derde.

Bij de jeugdkampioenschappen was EFC-ITC de grote slokop met vier titels. Maar dé topprestatie kwam opnieuw van Arnaud Dely. Na een goed EK in Kalkar waar hij vorige week 4de werd, nam hij op klinkende wijze revanche voor het gemiste brons in Duitsland. Hij pakte een kleine voorsprong op Yorben Verboven in de eerste run en reed dan ongenadig hard weg van de tegenstand om overtuigend de Belgische titel te pakken. Cuypers werd tweede en Remi Demyttenaere pakte met een derde plaats de titel bij de Jeugd A. Een overzicht van alle podia:

Arnaud Dely Hanne De Vet Ruddervoorde

JunioresJongensMeisjes
GoudArnaud DelyHanne De Vet
ZilverYorben VerbovenEmma Claisse
BronsStan VanwalleghemEline Desaunois

Remi Demyttenaere Ruddervoorde

Jeugd AJongensMeisjes
GoudRemi DemyttenaereLaura Swannet
ZilverJarno CuypersFemke Kiekens
BronsCamiel VandenbusscheInes Mommen

Hanne Peeters Ruddervoorde

Jeugd BJongensMeisjes
GoudRik MalcorpsHanne Peeters
ZilverEthan DecleynElise Tahay
BronsFlorent PareynHannelore Willen

Alec Segaert

Ruddervoorde Rhune Vansteenkiste

Jeugd CJongensMeisjes
GoudAlec SegaertRhune Vansteenkiste
ZilverThomas JanssensHannah Chauveheid
BronsJasper De CeusterVictoria Simonet

Ruddervoorde 2016