Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen feestjes in Madrid
Nieuws

Geen feestjes in Madrid

Ivan Rana Madrid

Voor Pierre Balty was de ETU European Cup van Madrid zondag wel een bijzonder speciale wedstrijd. Het jonge Belgische talent vierde namelijk zijn verjaardag. Ondanks een goede loopproef werd het geen groot feest voor Pierre. Ook Charlotte Deldaele had geen reden tot vieren zondag. Zij viel halverwege uit met een lekke band.

Na een redelijke zwemproef zat een top-10 er zeker in voor Charlotte. Ze nestelde zich vlot in een grote achtervolgende groep die jacht maakten op de drie achtervolgsters voor hen. Helemaal aan kop was Lucy Hall onstopbaar. De Britse reed op het zware fietsparcours steeds verder weg van de tegenstand en won overtuigend. Halfweg het fietsen sloeg het noodlot toe voor Charly.

“Ik zat perfect geplaatst in de achtervolgende groep, maar in de vierde ronde kreeg ik een lekke band,” vertelde Deldaele. “Ik ben nog op mijn blote voeten naar het 2 km verder gelegen wheel station gelopen, maar daar aangekomen, bleek er geen enkel neutraal wiel beschikbaar. Einde wedstrijd dus en naast boos ook zwaar teleurgesteld”, aldus Charlotte.

Op het fietsparcours rond het Koninklijke Paleis was er in alle wedstrijden weinig sprake van terugkerende groepjes. Door de pittige klim en de technische bochten leek de positie na het zwemonderdeel bepalend. Tom Suetens slaagde er na een pittige achtervolging in om zijn plaats in de eerste achtervolgende groep in te nemen, op een dikke minuut van de acht leiders.

Pierre Balty en Erwin Vanderplancke waren een halve minuut trager in het zwemmen en verzeilden in een volgende achtervolgende groep. Die verloor bijna drie minuten op de leiders. Balty slaagde er nog in om Suetens in de slotronde van het lopen op te rapen, maar meer dan een 25ste plaats zat er niet in. TurboTom werd 28ste en Vanderplancke 41ste. De Noor Kristian Blummenfelt won. Maar de ster van de wedstrijd was Ivan Rana. De thuisatleet liep de 10 km blootsvoets en werd nadien flink in de bloemetjes gezet voor zijn lange carrière.

Madrid 2016