Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ulrik Wieme in St-Croix: 17de en een fles rum…
Nieuws

Ulrik Wieme in St-Croix: 17de en een fles rum…

Ulrik Wieme St Croix run

Bij de Maagdeneilanden denk je niet meteen aan triatlon. Toch was de 70.3 Ironman van St-Croix er al aan zijn 28ste editie toe. In het verleden werd Marino Vanhoenacker er al eens tweede, Frederik Van Lierde brak er zijn pols, Thierry Verbinnen zette er een fantastische prestatie neer en mocht na een 10de plaats naar Hawaii en Koen De Weerdt won er ooit zijn age group. Dit jaar mocht LTTD-atleet Ulrik Wieme de Belgische eer hoog houden en hij slaagde met verve. Lees hier zijn verhaal van een mooie 17de plaats:

“IM 70.3 St. Croix (Amerikaanse Maagdeneilanden) is volgens sommigen de mooiste en de zwaarste halve uit het IM 70.3 circuit. ‘The beauty and the beast’, was op 1 mei al toe aan zijn 28e editie. Een prachtig Caribisch eiland, een pittig klimparcours en een historiek van illustere winnaars: meer hadden we niet nodig om deze triatlon op ons lijstje te zetten.

Ulrik Wieme St Croix bike

Tijdens de verkenning van “the beast”, een klim met stijgingspercentages tot 21%, wist ik dat dit een harde dobber zou worden. Bij de registratie kregen we naast het startnummer een fles witte rum, lokaal gedestilleerd. De avond voor de wedstrijd kreeg het eiland nog een tropische storm te verwerken. De vele vrijwilligers en plaatselijke overheidsdiensten zorgden ervoor dat tegen ’s morgens de wegen zo goed als opgeruimd waren. Van op het eilandje Protestant Cay, doken we om 6u38 de oceaan in. Na een lus door de haven van Christiansted, kwam ik aan wal met een goed gevoel en als 3e in mijn age group.

Tijdens het fietsen in de tropische warmte, was het drinken, drinken, drinken om niet uit te drogen. De hellingen gingen vlot, mede dankzij de luide aanmoedigingen van de eilandbewoners, die hun muziekinstrumenten bovenhalen voor dit jaarlijks triatlonfeest. Binnen de eerste 30 deelnemers kon ik aan het lopen beginnen.

Op het golfterrein van resort “The Buccaneer” kwamen we nog enkele flinke kuitenbijters tegen. Ik haalde nog enkele atleten in met de finish in zicht. Met een 17e plaats overall en 5e in mijn age group ben ik supertevreden. Het laatste ticket voor het WK 70.3 ging naar de 4de in mijn age group, maar ik ben een memorabele triatlonervaring rijker.”

Ulrik Wieme St Croix medal