Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn klopt wereldkampioen in Hosingen
Duathlon

Odeyn klopt wereldkampioen in Hosingen

Kim Nulens BK LD 2016

Seppe Odeyn is er zondag in de Powerman Luxemburg in geslaagd om eindelijk wereldkampioen Gael Le Bellec te kloppen. Het geeft zijn nieuwe Belgische titel duatlon lange afstand nog extra glans. Vorig seizoen moest de Flandrien twee keer de duimen leggen tegen de Fransman. Zowel op het WK in Zofingen als in Hosingen werd Seppe telkens tweede. Maar nu stond er geen maat op Seppe.

Diego Van Looy maakte het Belgische feestje compleet door de derde podiumplaats te pakken, voor de neus van veteraan Anthony Le Duey, die het ondanks zijn 43 jaar nog uitstekend deed in Hosingen. Het zilver in het BK, wat door gebrek aan Belgische wedstrijden voor het tweede jaar op rij in Luxemburg werd gehouden, was dus voor Van Looy. Het brons ging naar Jerome Philippe, ook al de 40 voorbij. Hij pakte de vijfde plaats overall. Opvallend was dat in de top-10 maar liefst 8 Belgen te vinden waren, waarvan 4 veteranen.

Bij de vrouwen kwam de droom van Kim Nulens uit. Als diabeet een nationale titel pakken, is al een sterke prestatie, maar door haar voorgeschiedenis van het afgelopen anderhalf jaar mocht ze nog extra genieten van haar overwinning. Na de valpartij in 2015 bij de parcoursverkenning van het BK cross duatlon moest ze drie keer aan haar schouder geopereerd worden. De laatste operatie dateerde nog van februari dit jaar. Ze knokte echter hard terug en haar finishfoto spreekt dan ook boekdelen.

De overall winst moest ze aan meervoudig wereldkampioene Ulrike Schwalbe laten. Celia Kuch werd derde, vlak voor Deborah Ghyselen, maar die was meer bezig met haar zilveren medaille op het BK. Virginie Soenen pakte het brons.

Hosingen 2016