Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
KTT verliest één van zijn ouderdomsdekens
Nieuws

KTT verliest één van zijn ouderdomsdekens

Ludwig Embrechts

De verslagenheid is groot bij KTT na het overlijden van één van hun ouderdomsdekens. Deze week bereikte hen en ons het nieuws dat Ludwig Embrechts zijn laatste strijd verloren heeft. Door zijn ziekte kon hij het afgelopen jaar niet meer aan competitiesport doen en hoewel hij ons in Viersel vorig jaar nog vertelde dat wedstrijden er wellicht niet meer inzaten, zagen we toen nog altijd een sprankel in de ogen van de 69-jarige. Op 20 april verdween die sprankel voor altijd…

Wij kenden Ludwig als een aimabel en altijd bescheiden triatleet, die na een simpele vermelding op een wedstrijd immer dankbaar merci kwam zeggen na afloop. Toen Alfred ‘Fredje’ Kerckhofs stopte met actieve competitiesport zei Ludwig ons nog dat hij dan wel de rol van ouderdomsdeken bij het Kempisch Triatlon Team zou overnemen. En dat deed hij met verve, want al was hij jaar na jaar net iets trager, het enthousiasme werd er alleen maar groter op. We zullen Ludwig dan ook enorm missen. Veel sterkte aan zijn familie, vrienden en clubgenoten! De familie heeft in intieme kring afscheid genomen van Ludwig, maar u kan hier nog condoleren.

Ook in het bericht van KTT herinneren ze zich Ludwig als een toegewijde clubman. “We wisten al een tijdje dat het niet goed ging met Ludwig (69), uiteindelijk heeft hij de stijd verloren, we verliezen hierdoor een echte KTT clubmakker.

Bij mijn terugkomst van Portugal, zette het mij direct met de beide voeten aan de grond. Hele dag dag was ik van de kaart, ik zal Ludwig herinneren als een warm mens, geen grootspraak van hem. Maar altijd de bereidwillige en helpende persoon, iedereen kon Ludwig de laatste jaren samen met zijn Rita in de tent te Viersel vinden, waar hij het gehele weekend de koffie verzorgde.
Verleden jaar tijdens de 2H van Herentals was hij nog paraat, door te wandelen wilde hij zo zijn steentje bij dragen om KTT een podium plaats te bezorgen. Ook dit beeld zal mij bijblijven, merci makker.
Ook zijn plaats in het zwembad waar hij vrijdags steevast paraat was, om samen met Fredje zijn lengtes te zwemmen zal leeg blijven. Ook voor Fredje zal dit een mokerslag zijn.
Namens heel KTT sterkte aan Rita, Sabrina, Paul en Jonas.
Sterker dan de dood is de herinnering, en die blijft. Zoek de steun bij elkaar die nodig is om dit te verwerken.”