Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Kopenhagen: op naar Belgisch duel?
Duathlon

EK Kopenhagen: op naar Belgisch duel?

Seppe Odeyn Hosingen

Kopenhagen – Als de duatleten zondag voor de laatste keer langs Vrijstad Christiania passeren, weten we wie de opvolger wordt van Kenneth Vandendriessche en of we voor de vijfde keer op rij een Belg als Europees kampioen krijgen. En het zou wel eens een Belgisch duel kunnen worden in de Deense hoofdstad, die voor het eerst gastheer zijn voor het EK Powerman duatlon over de lange afstand.

Titelverdediger Kenneth Vandendriessche en vice-wereldkampioen Seppe Odeyn zijn met stip de grootste favorieten. Beide atleten zitten in vorm en trokken naar Kopenhagen met een overwinning op zak. Seppe won vorige week het open BK op verplaatsing in Hosingen. Hij haalde het voor de tweede keer in zijn carrière van Gaël Le Bellec, al was die Luik-Bastenaken-Luik minder indrukwekkend dan zijn zege in Luxemburg (zo goed rechtgezet, Seppe?) :-) Vandendriessche pakte uit met een mooie overwinning in de Volcano Triathlon bij Club La Santa op Lanzarote.

De tegenstand komt opnieuw van de Fransen, met Le Bellec op kop, maar ook de Pool Daniel Formela, die vorig jaar zich verrassend tussen Kenneth en Rob Woestenborghs wurmde op het podium, is een gevaarlijke kandidaat. Ook met Soren Bystrup moeten we rekening houden voor eigen volk. En voor Nederland komt de winnaar van de Powerman Maleisië, Thomas Bruins, aan de start. En we zijn benieuwd welke outsiders-rol onze landgenoot Diego Van Looy kan spelen, na zijn derde plaats in Luxemburg vorige week.

Met 3athlon.be volgen we het EK live ter plaatse. Eerst hebben we op Charleroi, tijdens het wachten op een drie uur uitgestelde vlucht, nog triatleten Pierre Balty, Jonathan Wayaffe en Christophe De Keyser uitgezwaaid op weg naar de ITU World Cup van Cagliari. Ondertussen bevinden we ons op Deense bodem, in een stralend Kopenhagen. Ook hier wordt voor zondag een zonnige dag voorspeld met temperaturen tot 22°. Morgen voelen we een aantal Belgische hoofdrolspelers aan de tand en zondag mag u van ons een uitgebreid verslag verwachten.