Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Knappe 2de plaats voor Aernouts in 70.3 Mallorca na geweldige comeback
Triathlon

Knappe 2de plaats voor Aernouts in 70.3 Mallorca na geweldige comeback

Bart Aernouts heeft in Mallorca nog eens een geweldige comeback laten zien. Na het zwemmen kwam hij als 29ste uit het water, maar hij voelde zich enorm sterk op de fiets en tijdens het lopen om zo toch nog als 2de te finishen. Naast Aernouts deden nog veel Belgen mee aan de 70.3 van Mallorca. Stenn Goetstouwers, Olivier Esser, Geert Lauryssen en Hannes Bonami bij de mannen en Sofie Goos bij de vrouwen.

Ch1PrTdWsAAI3Ro.jpg-large

Stenn kwam als 16de en eerste Belg uit het water met 1’20 achterstand op leider Fernandes. Anderhalve minuut later volgde Bart op een 28ste plaats, op enkele seconden gevolgd door Olivier. Geert kwam 30’23 als 39ste uit het water. Hannes moest een minuutje toegeven op Geert en kon aan zijn inhaalrace beginnen. Dat moest dan wel zonder Geert gebeuren. De Brechtenaar moest al vroeg in het fietsen opgeven. Aernouts kon zijn achtervolging richting het podium wel verder zetten. Op het zware heuvelachtige parcours kon de BMC-Etixx-atleet heel wat plaatsen goedmaken en kwam als 4de de wisselzone. Hij had een achterstand van 3 minuten op Hyldelund en Steger, die op dat moment op de 2de en 3de plek liepen. Goetstouwers hield sterk stand tijdens het fietsen en mocht als 18de aan het lopen beginnen. Een minuut nadien kwam ook Esser de wisselzone binnen. Hij had tijdens het fietsen 4 plaatsen goedgemaakt en trok zijn schoenen aan op plaats 29. Ook Bonami voelde zich blijkbaar sterk op de fiets. Hij werkte zich een weg naar voren en sprong als 34ste af de fiets. a21c171d-b7a6-41bd-a158-7444aad9b91a

Ondertussen was Aernouts bezig aan een indrukwekkend loopnummer. Halfweg passeerde hij de Deen Hyldelund voor de 3de plaats en zette meteen de achtervolging in voor de tweede plaats van Steger. Met nog 2k te gaan, ging Bart op en over Steger en finishte op een 2de plaats. Mede dankzij zijn looptijd van 1:14:49 rondde de Belg een knappe comeback af. Esser bleef knap vechten voor zijn positie en kwam als 29ste over de streep. Goetstouwers en Bonami moesten kort na het fietsen allebei opgeven.

Schermafbeelding 2016-05-07 om 13.36.37

Bij de vrouwen had Sofie Goos een goed zwemnummer en kwam als 9de uit het water, 1’38 na leidster Nicola Spirig. Op de fiets voelde Sofie zich sterk, want ze wist zich een weg naar voren te vechten en als 5de te wisselen. De Nederlandse Weerd liep slechts enkele seconden voor haar uit. La Goos vond meteen het goede ritme en kon al na 3km de Nederlandse achter zich laten. Door de ziekte van enkele weken geleden voelde Sofie echter dat ze nog wat krachten miste. Over halfweg kreeg ze het dan ook moeilijk. Uiteindelijke finishte de BMC-Etixx-atlete op een 6de plaats. Zeker niet slecht gezien de ziekte en bijgevolg weinige trainingsuren van de afgelopen weken. 2e59e5bd-2913-4c71-9c8a-c87be8ac0bd5