Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft 10de in wereldbeker Huatulco
Katrien Verstuyft in Huatulco (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Verstuyft 10de in wereldbeker Huatulco

Katrien Verstuyft in Huatulco (foto: ITU/Wagner Araujo)
Katrien Verstuyft in Huatulco (foto: ITU/Wagner Araujo)

Terwijl zondag in Cagliari 4 Belgen starten in de ITU World Cup, trokken Jelle Geens, Claire Michel en Katrien Verstuyft naar Mexico voor de wereldbekermanche van Huatulco. Jelle komt zondagmiddag onze tijd in actie, maar Katrien en Claire mochten om middernacht Belgische tijd de spits afbijten. Katrien zette een puike prestatie neer, maar Claire kreeg opnieuw met pech af te rekenen.

In de tweede fietsronde verdween ze uit de grote achtervolgende groep, net voor die groep aansluiting vond bij de rest van de koploopsters. Claire vond aansluiting bij twee andere dames en zette door op de fiets maar wisselde op meer dan vijf minuten achterstand. Op het pittige fietsparcours bleef Katrien Verstuyft ondertussen goed meevolgen. Zij wisselde samen met de 18 koploopsters, maar moest de betere loopsters Annen, Jerzyk en Rabie in de eerste loopronde al laten gaan. Vervolgens kwam Katrien in een strijd om de tiende plaats terecht.

Claire Michel in Huatulco (foto: ITU/Wagner Araujo)
Claire Michel in Huatulco (foto: ITU/Wagner Araujo)

De winst ging naar de Zwitserse Jolanda Annen die haar eerste wereldbeker won in 2u14’06. Slechts 13 seconden later kwam de Poolse Agnieszka Jerzyk als tweede binnen. Yuliya Yelistratova werd derde. Katrien liep voor wat ze waard was en werd 10de. Claire Michel finishte als 18de. Daardoor pakten de Belgische dames opnieuw belangrijke punten voor de olympic ranking en blijft het er goed uitzien voor de twee startplaatsen in Rio.

Huatulco W 2016