Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel beste van sterk veld in Geel
Nieuws

Tim Van Hemel beste van sterk veld in Geel

Tim Van Hemel podium Geel 2016
Geel _ 18 graden in het water en 28 eruit… Er zijn ooit andere omstandigheden geweest om de triatlon van Geel te betwisten. En de eerste hitte was geenszins een spelbreker in het super spannend scenario. Terwijl iedereen dacht dat Geel een gedegradeerde wedstrijd zou worden omdat ze plots op hun datum het BK ploegentriatlon in Doornik zagenverschijnen, wel die mening moest van bij de start bijgestuurd worden.
Na nauwelijks 100 meter zwemmen had  Sven Bams al afstand genomen. Dat de Nederlandse familie Bams uit Eijsden flirt met het olympisch minimum werd overduidelijk toen hij als eerste uit het water klom. Ruben Geys en Bert Jammaer zaten onmiddellijk in zijn spoor. Tim Van Hemel kon de schade beperken en kon zo vrij snel aansluiting vinden in een vijfkoppig groepje tijdens het fietsen.
Met ruim twee minuten achterstand zagen we Bart Borghs verwoede pogingen doen om de kloof te overbruggen. De vijf kwamen vooraan te goed overeen zodat de Duivelse Bart in de finale van de fietsproef gewoon iedereen verbaasde door in zijn eentje naar de leiders te fietsen.
In de afsluitende loopproef stoof Tim Van Hemel als een hazewind uit de wisselzone achterna gezeten door Ruben Geys die na drie kilometer zijn meerdere moest erkennen. Hij kon uit de greep blijven van Bert Jammaer die we nog nooit zo zagen glunderen in een wedstrijd. Toch kreeg Bert onverwacht bezoek van Bart Borghs die alsnog een trapje hoger wou op het podium. En het was hem bijna gelukt ware het niet dat Ruben Geys door de aanmoedigingen van zijn talrijke supporters wist dat Bart Borghs op komst was om hem in de finale nog eens extra het vuur aan de schenen te leggen. Ondertussen was Tim Van Hemel als winnaar over de eindstreep gekomen, de Mollenaar was daar bijzonder blij mee.
Mieke Suys podium Geel 2016
Bij de vrouwen was de strijd minder spannend. Mieke Suys kwam als eerste uit het water en kon zich alszo in een groepje snelle mannen nestelen. Twee minuten later volgde Birgit Massagé om in haar dooie eentje een ongelijke strijd uit te vechten. Ze gaf nochtans niet op en het scheelde niet zo veel of ze had de stunt van vorig jaar overgedaan. Nu moest ze vrede nemen met de tweede plaats, derde dame werd Alizeé Tanghe.
uitslag Geel 2016