Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische droom blijft nipt overeind
Claire en Katrien op kop van de achtervolgende groep (foto:ITU/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Olympische droom blijft nipt overeind

Claire en Katrien op kop van de achtervolgende groep (foto:ITU/Janos M. Schmidt)
Claire en Katrien eerder dit seizoen in Abu Dhabi (foto:ITU/Janos M. Schmidt)

De kogel is door de kerk. België mag in augustus twee dames aan de start brengen van de triatlon op de Olympische Spelen in Rio. Vannacht Belgische tijd streden Claire Michel en Katrien Verstuyft in de WTS van Yokohama om de laatste punten in de ultieme plaatsingswedstrijd voor de OS. Een top-30 resultaat zou de twee atletes zekerheid bieden, maar het werd een dramatische wedstrijd voor Claire en ook voor Katrien was het na afloop bang wachten op de definitieve ranking.

Claire Michel zag haar wedstrijd eindigen in T1. Ze had meer dan twee minuten achterstand opgelopen in het zwemmen en stapte door maag- en darmproblemen uit de race. Voor Katrien Verstuyft zag het er beter uit. De Antwerpse verloor een minuut in het zwemonderdeel, maar met onder andere de Nederlandse Maaike Caelers en de Australische Ashley Gentle, volop in strijd voor kwalificatie, slaagde ze erin om na twee ronden fietsen het gat te dichten.

In de kopgroep van 42 atletes kwamen er geen aanvallen meer zodat we met een groot pak aan de afsluitende 10 km begonnen. Gwen Jorgensen liep meteen van de tegenstand weg naar haar 16de WTS-zege en Gentle en thuisatlete Ueda vochten voor de overige podiumplaatsen. Katrien had het moeilijk om het hoge tempo te volgen en moest vrede nemen met een 36ste plaats op meer dan vier minuten van de wereldkampioene.

Een halfuur na de wedstrijd kwam dan het verlossende nieuws. Claire verloor door haar DNF gelukkig slechts twee plaatsen op de ranking en Katrien zakte één plaatsje. Met een 57ste plaats voor Claire en een 59ste voor Katrien zijn beide Belgische dames nu absoluut zeker van deelname in Rio.

Yokohama W 2016