Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Sofie’s persoonlijkheid is niet aangetast”
Nieuws

“Sofie’s persoonlijkheid is niet aangetast”

Sofie Goos Kiel
Sofie Goos een paar dagen geleden nog aan het Kiel

Een dag na de aanslag op Sofie Goos in Park Spoor Noord lijkt het gelukkig al wat beter te gaan met de BMC-Etixx atlete. Zelf gaf Sofie een telefonisch interview aan ATV, dat u hieronder kan bekijken en beluisteren. Wij hadden contact met mama Magda, die ons vertelde dat het goed gaat met haar en de vooruitzichten positief zijn. Ook haar team BMC-Etixx houdt ons op de hoogte en omringt haar met de beste zorgen.

Magda ging maandagavond bij haar dochter langs op de afdeling Intensive Care in Antwerpen en trof er een positieve Sofie aan. “Ondanks de pessimistische berichten in de media gaat het redelijk goed met Sofie. Er is geen slagader geraakt en er is toch goede hoop dat de nier zich herstelt. Daarnet was het bloeden in de nier ook gestopt, dus dat is ook positief. Ze blijft positief denken, zowel naar de tweede helft van het jaar als naar volgend jaar toe, dus haar persoonlijkheid is gelukkig niet aangetast. BMC-Etixx zal ook regelmatig updates geven over haar toestand en zij gaat dat ook proberen te doen. Ze heeft enorm veel steun van de staff van de ploeg. Hopelijk komen er geen verwikkelingen en dan kan het herstel beginnen,” aldus haar moeder.

Ondertussen gaf Sofie vanuit haar ziekbed een telefonisch interview aan de Antwerpse regionale zender ATV. Daarin doet ze het relaas van de merkwaardige aanval en de messteek waarvan ze eerst dacht dat het een taser was. “Het voelde aan alsof ik een elektrische schok kreeg. Ik liep sneller dan de man en ben er nog naast gaan lopen en heb hem gezegd ermee te stoppen en gevraagd waarom hij dit deed. Verder dan twee keer “sorry” zeggen, kwam hij niet. Pas toen een vrouwelijke getuige die de twee met de auto was gevolgd naar me riep dat mijn rug hevig bloedde en ik vervolgens een bloedrode hand had toen ik langs mijn rug wreef, was het over met mijn heldhaftigheid.” Ze is positief over de tweede helft van het seizoen waar ze richting Ironman van Zweden wil werken.

Ook BMC-Etixx gaf ons eerder al een update door: “Deze voormiddag hebben de betrokken artsen in bijzijn van onze team arts de medische situatie van Sofie Goos geëvalueerd. We kunnen bevestigen dat Sofie Goos geraakt is aan de rechter nier. Momenteel is Sofie stabiel. Sofie wordt continue gemonitord op de afdeling intensieve zorgen van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Op basis van de monitoring zal continu geëvalueerd worden of bijkomende behandelingen nodig zijn. Zoals eerder aangegeven is het op dit ogenblijk onmogelijk om nu uitspraken te doen over de termijn van het herstelproces. Al onze gedachten blijven uitgaan naar Sofie, haar partner en familie. We wensen hen enorm veel sterkte in deze moeilijke dagen.”

Bart Verhaeghe: “Haaks op onze sportieve waarden”

Voorzitter Bart Verhaeghe en het hele Uplace team zijn aangedaan bij het zinloze geweld dat gepleegd werd op triatleet Sofie Goos gisteren namiddag in Parkspoor Noord. “Ik veroordeel deze daad van zinloos geweld scherp. Dit staat haaks op de positieve waarden die we met deze duurzame sport willen uitdragen”, reageert Bart Verhaeghe. “Onze gedachten gaan uit naar Sofie en haar familie en we wensen haar alle sterkte toe om er weer helemaal bovenop te komen. We wensen ook politie en gerecht te bedanken voor hun snelle en kordate optreden tegen dit zinloos geweld. Dit komt het verwerkingsproces ten goede. Deze daad toont nogmaals aan dat alles zeer relatief is en dat het leven en een goede gezondheid ons kostbaarste goed zijn”, aldus Bart Verhaeghe.

De toestand van Sofie wordt continue gemonitord en uiteraard zullen er updates gegeven worden van zodra er meer nieuws is.

Sofie reageerde zelf ook nog even via facebook: “Gematigd positief nieuws, momenteel ben ik stabiel en het laatste onderzoek gaf aan dat de bloeding aan de nier gestopt is. Medisch gezien wachten we nu nog even af, maar om alle risico’s te vermijden, blijf ik op intensieve zorgen. Bedankt voor alle hartverwarmende reacties! ♡ Sofie en Jef”