Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Steelandt en Geldhof
Duathlon

Opnieuw Steelandt en Geldhof

Ilse Geldhof Pittem Martine Verfaillie
Ilse Geldhof op weg naar de zege in Pittem (foto: Martine Verfaillie)

Zondagmiddag vond in Pittem voor het eerst een recreatieve duatlon plaats. Ook al deed de vele regen zijn uiterste best om als spelbreker op te treden, toch leverde het organiserend team, onder leiding van Jan Petralia & Reinout Van Hessche, een puik event af! ETZ-atleten Ilse Geldhof en Victor Steelandt maakten hun favorietenrol helemaal waar, door net als vorige week (duatlon Elsegem), de zege te pakken.

Deborah Ghyselen en Camille Steelandt maakten het feestje compleet door plaats 2 & 3 in te pakken, wat ETZ opnieuw een clean sweep opleverde bij de dames.

Om klokslag 14u werd het startschot gegeven van een wedstrijd (4,5-28-2,5), waarin het zwaartepunt in het fietsen zou liggen. Na een bliksemstart van ETZ-atleet Pascal Van den Broucke nam ploegmaat Victor Steelandt al snel het commando over. Tot halfweg de 1ste run duldde Victor het gezelschap van debutant Tim Soenens, een atleet die in regionale loopwedstrijden hoge ogen gooit. Nadien muisde hij er stilletjes vanonder. Met een voorsprong van een 10-tal seconden op Soenens, op de voet gevolgd door een groepje met daarbij schaduwfavoriet Jurgen Boterberge, waagde Victor zich aan het fietsparcours, dat er door de regen vervaarlijk glad bij lag.

Na één van de vier fietsronden kwam de Franse ETZ-atleet door in het gezelschap van Soenens & Boterberghe. Halfweg het fietsen sloten hardrijder Bert De Waele & ETZ-atleet Olivier D’haene, die een sterke wedstrijd zou afwerken, voorin aan. Hét sein voor ex-profrenner De Waele om de forcing te voeren en het Steelandt knap lastig te maken. Victor zag bij momenten sterretjes, moest alle zeilen bijzetten maar slaagde er wel in om zich vast te bijten in het spoor van De Waele. Boterberghe & D’Haene gaven wel een aantal tientallen meters prijs. Soenens volgde intussen in 5de positie.

Na een iets minder vlotte wissel vatte Victor de 2de run aan in 3de positie. Een aantal hectometers verder waren de rollen echter opnieuw omgedraaid. Victor nam al snel de leiding over en snelde weg van zijn kompanen, goed voor zijn 2de zege van het nog prille seizoen. Olivier D’Haene had lange tijd uitzicht op de 5de plaats maar moest in extremis nog Soenens voor zich dulden. Niettemin een bijzonder knappe prestatie van de atleet die opnieuw het goede gevoel te pakken heeft!

Bij de dames was het al snel duidelijk dat enkel pech topduatlete Ilse Geldhof van de zege zou kunnen houden. Ilse liep (opnieuw) bijzonder hard en zette ploegmaats Camille Steelandt & Deborah Ghyselen in de 1ste run reeds op ruime achterstand. Met een geruststellende voorsprong van een dikke minuut begaf de atlete uit Boezinge zich op het gevaarlijke fietsparcours.

Ondanks een behouden fietsproef groeide de kloof met de eerste achtervolgers zienderogen. Deborah, die intussen Camille bij de lurven gegrepen had, trachtte de bakens in haar eentje te verzetten. Camille was maar al te blij dat ze het spoor van haar ploegmate überhaupt kon volgen. Met een voorsprong van een 2-tal minuten dook Ilse de wissel in om freewheelend naar de zege te lopen, haar 3de overwinning van het seizoen. Ze lijkt helemaal klaar voor het WK duatlon over 2 weken.

Camille schoot na de 2de wissel het snelst uit haar startblokken en zette Deborah op een 50-tal meter. Deborah beet echter door en met de finish in zicht naderde de atlete uit Menen meter per meter. Uiteindelijk gaf Camille zich gewonnen en gunde ze Deborah, die op de fiets alle werk voor haar rekening nam, de 2de plaats.

Het volledige nieuwsbericht vind je op de site van ETZ.