Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen zet voet naast wereldtop
Nieuws

Belgisch kampioen zet voet naast wereldtop

Heemeryck Kraichgau

In de 70.3 Ironman van Kraichgau heeft Pieter Heemeryck voor een stevige stunt gezorgd. De Belgische kampioen over deze afstand had al enkele weken zijn zinnen gezet op de 70.3 van Kraichgau, maar hij vreesde tegelijkertijd ook de stevige concurrentie. Toch slaagde Pieter erin om zijn voet te zetten naast wereldtoppers als Boris Stein en Sebastian Kienle.

De dag begon uitstekend voor Heemeryck die helemaal voorin zat in het zwemnummer. Op de fiets was hij deze keer slim genoeg om de tempo-beulen Stein en Kienle hun werk te laten doen. Want de Domo-Scott atleet had nog een indrukwekkende halve marathon in de benen. Met een tijd van 1u11’28 was hij de snelste van het pak. Alleen winnaar Stein klokte ook nog een 1u11, maar al de rest zat daar een stuk boven. En zo rukte Heemeryck mooi op naar het podium, naast wereldtoppers Kienle en Stein.

“Beste 70.3 tot dusver. Eindelijk op het podium met twee wereldtoppers… Hier ga ik toch even van genieten,” aldus Pieter in een eerste reactie. Ook Stenn Goetstouwers deed het uitstekend. Hij werd achtste. Olivier Esser, voor het eerst als pro aan de start, was de derde Belgische pro op een 17de plaats. Hannes Cool kwam dan weer in actie bij de age groupers. Met een 19de plaats overall pakte hij de overwinning in zijn leeftijdscategorie.