Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Penalty zorgt voor spannende loopfinale in Meer
Nieuws

Penalty zorgt voor spannende loopfinale in Meer

Kevin Van Oevelen Hans Verbist Meer Chris Hofkens
Van Oevelen en Verbist op weg naar de kop in Meer (foto: Chris Hofkens)

De kwarttriatlon van Meer kreeg zondag een bijzonder spannend verloop en dat vooral dankzij een penalty van twee minuten voor de sterkste man in wedstrijd, Kevin Van Oevelen. Daardoor kon Tom Steenackers pas in de laatste twee kilometer zijn overwinning echt veilig stellen. Vanessa Cuyvers liet zien ook op de kwartafstand opnieuw helemaal terug te zijn.

Voor winnares Vanessa Cuyvers kwam de overwinning als een complete verrassing. “Totaal onverwacht,” reageerde ze. “Pas tijdens het lopen besefte ik dat ik vooraan was, want na het zwemmen en tijdens het fietsen had ik een totaal foute inschatting van waar ik ergens zat. Ik zat dan ook weer in “mijnen tunnel” te vloeken en mij af te vragen wat ik nu het liefste doe… 10 keer dood gaan op zo’n kwart of wat afzien op het langere werk,” aldus Vanessa. Ze haalde het van Elke Naets en ploeggenote Silke Baumer.

Vanessa Cuyvers podium Meer

Tom Steenackers stootte op een hard fietsende Lucky Berlage en een sterke Kevin Van Oevelen. “Na 2 rondjes van om en bij de 500 meter zwemmen kwam ik als 7de uit het water, in het tweede groepje. Op de fiets heb ik kunnen standhouden ten opzichte van de top 4. In die kopgroep heeft Kevin Van Oevelen een penalty gekregen, voor stayeren. Tijdens het fietsen is enkel Lucky Berlage voorbij gekomen. Die reed enorm snel. Ik heb hem onmiddellijk laten rijden en voor mijn eigen tempo gekozen.

Bij het buitenlopen van T2 zag ik Kevin staan en wist ik dat ik kans maakte op de overwinning. Ik heb gecontroleerd proberen te lopen met in het achterhoofd de terugkeer van Kevin, die vaak erg sterk loopt. Op 2 kilometer van de finish had hij me bijna te pakken en heb ik een versnelling geplaatst om hem af te houden. Uit de achtergrond is ook Bert Nietvelt nog sterk teruggekomen en 6de geëindigd. Zonder de gele kaart van Kevin had ik niet gewonnen, maar het hoort er bij zeker? Hij was wel de sterkste man in de wedstrijd gisteren. Ik start op 3 juli in Ironman Frankfurt. Triatlon Meer stond op het programma als “test”. Nu nog even doortrainen en zien dat we uitgerust aan de start komen in Frankfurt,” aldus winnaar Tom Steenackers.

Tom Steenackers Meer Chris Hofkens
Steenackers op weg naar de zege in Meer (foto: Chris Hofkens)
Kevin Van Oevelen leek inderdaad op weg naar de overwinning, maar een stayer-penalty besliste er anders over. Al legde hij zich fair bij de beslissing van de referee neer. “Een paar snelle jonge Kempenaars maakten een klein gaatje op ons tijdens het zwemmen. Op de fiets kon ik samen met Hans Verbist oprukken naar de tweede plaats na 10 km. Op 15 km kwam kanon Lucky Berlage voorbij gezoefd en ik wilde mee.
We pakten de kop van de wedstrijd over, Hans Verbist bleef er ook bij. Op 35 km kreeg ik een kaart wegens stayeren, ik reed naar verluidt op 8 meter en niet op 10 meter. Geen discussie, regels zijn regels. Na 2′ penalty nog naar de tweede plek gelopen. Ik kwam op 5 seconden van Tom Steenackers, die me nog net kon afhouden,” vertelt Kevin.
Lucky Berlage Meer Chris Hofkens
Lucky “kanon” Berlage knalt op de fiets in Meer (foto: Chris Hofkens)
De derde plaats was voor Hans Verbist. Voor “kanon” Lucky Berlage werd het een 7de plaats, maar wel een overwinning bij de masters.
Meetria uitslag 2016