Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste mannenzege voor Alexis Krug
Krug klopt Weuts in de battle of the sexes (foto: Ludo-Grafica.nl)
Nieuws

Eerste mannenzege voor Alexis Krug

Krug klopt Weuts in de battle of the sexes (foto: Ludo-Grafica.nl)
Krug klopt Weuts in de battle of the sexes (foto: Ludo-Grafica.nl)

In de eerste twee manches van de UrbanTriSports 3Series wonnen de vrouwen telkens de battle of the sexes. In Froidchapelle, bij de lacs de l’Eau d’Heure wist Alexis Krug voor het eerst de hegemonie te doorbreken, al werd het een bijzonder nipte strijd met Karolien Weuts, die zelf pas in de slotronde over een letterlijk verkrampte Stefanie Adam ging in de eerste kwarttriatlon van de series.

Met meer dan 900 deelnemers (en nog eens een 300-tal atleten op de promo-afstand) brak l’Eau d’Heure bij de 25ste editie alle records. Door de lage watertemperatuur (13,5°) werd het zwemonderdeel ingekort naar 1.000 meter. Daardoor kregen de vrouwen een voorsprong van 19′. Annabelle Pirotte kwam als eerste aan wal aan de “Plate Taile” zijde van de lacs de l’Eau d’Heure, maar tweede dame Stefanie Adam nam heel snel over op de fiets en bouwde een indrukwekkende voorsprong uit op de fiets.

Met een voorsprong van 4’20 op Karolien Weuts en 5′ op Leen Vanden Daelen leek de buit binnen voor de 185-Sportoase-Vaillant atlete. Maar vlak na het keerpunt op het loopparcours kreeg Stefanie last van krampen en zakte het tempo. Weuts kwam steeds dichterbij en in de slotfase zette de EFC-ITC atlete een laatste versnelling op. Ze raakte nog net over Adam, maar moest in de battle of the sexes nipt de duimen leggen tegen een sterke Alexis Krug.

leaudheure podium mannen

Ondanks een valpartij de dag voor de wedstrijd, met een geschaafde kin en een pijnlijke dij tot gevolg, ging Krug van start tot finish aan de leiding. Na een sterk zwemnummer ging hij er stevig tegenaan op de fiets. Maxime Verstraete en Tom Mets probeerden op “Le Petit Poggio” de schade te beperken, maar veel tijd konden ze niet terugpakken op een ontketende Krug. Die leek wat moeizaam van start te gaan in het lopen, maar toen hij hoorde dat niet alleen de winst maar ook de 1.000 euro extra bonus voor de battle of the sexes er in zat, kon hij alsnog versnellen. Tom Mets pakte de tweede plaats en Francois Humblet kwam nog sterk terug naar de derde plaats. David De Grooff werd vierde voor de verrassende ex-wielrenner Quentin Dalaiden.

Comeback van Bruce

Opmerkelijk was ook de comeback van Bruno Clerbout. De ex-Ironman pro had een bijzonder goed zwemnummer, deed het niet onaardig op de fiets, al verloor hij nog wat plaatsen in de slotronde. Bruce zou uiteindelijk 11de worden. Paul Embrechts was de beste veteraan met een zevende plaats overall, al had er voor El Pablo zelfs meer ingezeten, had hij niet een paar honderd meter terug naar de wisselzone moeten spurten om alsnog zijn racenummer om te gespen… Bij de dames was er een knappe zesde plaats voor voormalig triatlontopper en ex-Crocodile Trophy winnares Karen Steurs.

 leaudheure 2016 uitslag

 Pieter Heemeryck en Stefanie Adam blijven aan kop van de ranking:

Klassement 3 series

Klassement 3 series F