Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hardrijders present in eerste Swike
Multisports

Hardrijders present in eerste Swike

Sanne Swolfs Swike Griet Tanghe
Sanne Swolfs wint de eerste Swike (foto: Griet Tanghe)

Het gebeurt zelden dat we een atleet aan de finish zien poseren met zijn fiets, maar in Harelbeke zorgden ze met de allereerste Swike voor een aparte formule waarbij er alleen gezwommen en gefietst moest worden. Het leverde een mooie wedstrijd op tussen enkele hardrijders zoals Sanne Swolfs, Bart Colpaert en Tom Van de Keere.

Uiteindelijk bleek Sanne Swolfs de sterkste. “Ik heb zondag met veel plezier de Swike gewonnen in Harelbeke, een eerste editie zwem-fiets,” vertelt Sanne. “De voorziene 2,5 km zwemmen werd ingekort omdat er teveel mist hing waardoor we geen enkele boei konden zien. Dan maar 4 rondjes van 550 meter gezwommen en samen met Bart Colpaert uit het water gekomen. Vervolgens mocht ik 80 km vlammen op mijn Scott. Wetende dat in de achtergrond Tom Van de Keere (met Bart Becquart) en ook onder andere coureur Tom Vandenbussche op komst waren. Gelukkig kon ik hetzelfde tempo rijden als de ‘koppeltjes’ achter mij (er waren geen scheidsrechters!) en met ruim 4 minuten voorsprong finishen. Dit was de eerste echte wedstrijd voor me, 9 maanden na mijn laatste enkeloperatie. Hopelijk zijn we vertrokken,” aldus de XCD-atleet.

Achter Sanne Swolfs deelden Bart Becquaert en Tom Van de Keere de tweede plaats. Joke Coysman pakte een dag na haar hardbevochten tweede plaats in Sint-Laureins een knappe overwinning in de Tricoo Swike. Ze won in 2u42’58 en had een ruime voorsprong op Marieke Blomme en Evelyn Daneels. Op de korte afstand was Dieter Staelens de snelste. Hij won voor Steven Scherpereel en Arno Van Hende. Lieselot Bossuyt pakte met een achtste plaats de overwinning bij de dames.

Swike kort 2016