Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Review Compex SP 8.0
Gear

Review Compex SP 8.0

Gedurende enkele maanden heb ik van Compex de mogelijkheid gekregen om de Compex SP 8.0 te testen. Voor mij was het de allereerste keer dat ik een Compex-apparaat gebruikte. Na een uitgebreide uitleg kreeg ik het toestel mee naar huis en kon ik met het testen beginnen. De uitleg was handig om te weten wat het apparaat allemaal kan, maar het bedienen van de Compex heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Er zijn niet te veel overbodige knopjes en je kan er gemakkelijk mee overweg. Het grote voordeel is dat je het apparaat draadloos kan bedienen, dus geen gesukkel met draden die in de knoop liggen. Langs de andere kant, je moet er wel voor zorgen dat alles opgeladen is. Het duurt trouwens maar twee uur om het toestel volledig op te laden.

SP 8a

Verder krijg je ook veel meer dan de Compex SP 8.0 zelf. Er zitten in totaal 4 ‘kanalen’ in de verpakken, maar ook een hoesje om je Compex te beschermen, meerdere kleefpads, een harde koffer om je kanalen en apparaat in op te bergen en een tasje waar je de koffer in kan steken. Op die manier kan je alles gemakkelijk meenemen. Enig nadeel daarbij vond ik persoonlijk dat je het apparaat zelf niet in de koffer kon steken zonder het hoesje af te nemen. Nadat je enkele keren de kleefpads gebruikt hebt, kan je deze afwassen met een beetje water. Zo kan je ze nog langer gebruiken. Bij veelvuldig gebruik is het ook aangeraden om je benen te scheren. Dan gaan de plakkers weer wat  langer mee. Een klein, maar opvallend detail in verband met de plakkers: op de folie waarop je de plakker kleeft om te bewaren, staat een ‘on’ en ‘no’ op elke kant. Op die manier weet je aan welke kant van de doorzichtige folie je je plakker moet plakken.

Als je de Compex voor het eerst gebruikt, hoeft je geen schrik te hebben om iets verkeerd te doen. Je kan je niet elektrocuteren met het apparaat. De Compex SP 8.0 bevat maar liefst 40 programma’s, te verdelen in 5 categorieën: conditie, fitness, pijnstilling, massage en revalidatie. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat je geen six-pack kan toveren met zo’n Compex. Stabilisatie kan daarmee wel verbeterd worden. Je legt de pads op je spieren, dus als je de intensiteit hoog instelt, zal je het de eerste dagen nog wel voelen. Been there, done that… En ik kan je verzekeren, je staat er van versteld hoe lang je zoiets nog blijft voelen.

Docking SP8a

Tijdens de testperiode heb ik geen wedstrijden gehad, maar na enkele fietstrainingen heb ik de Compex aan mijn benen gehangen om de recuperatie te bevorderen. Het verricht natuurlijk geen wonderen, maar  je benen voelen wel weer sneller wat frisser aan. Aangezien ik ook snel last krijg van nekpijn was dat de ideale gelegenheid om de ‘massage’- en ‘pijnstilling’-modus te gebruiken. Na twee sessies merkte ik tot mijn eigen verbazing dat de pijn al veel minder was. Ook mijn ouders en zus deelden mijn mening, nadat zij de Compex ook gebruikt hebben om hun pijn aan nek en rug te verminderen. Het toestel dienst dus niet enkel om je trainingen te verbeteren, maar met de vele verschillende programma’s kan je dus ook pijnklachten behandelen.

De vraag is nu of de Compex SP 8.0 zijn geld waard is, want met €1299 is het toch een serieuze investering. Als ik kijk naar mijn trainingsintensiteit is zo’n investering niet aan de orde. Als je toch de aardige trainingsuurtjes afhaspelt en je snellere recuperatie wel kan gebruiken, is het zeker een aanrader. Je hebt veel uiteenlopende programma’s die je kan gebruiken, het draadloos bedienen en de vele extra’s die je erbij krijg (tasje, veel plakkers, hoesje…). Dus ik kan enkel maar tevreden zijn over de Compex SP 8.0.

Docking SP8b