Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Inge Coeck
3quest

3quest: Inge Coeck

Charlotte Deldaele Inge Couck Izegem 2015

Tegenslagen en geluk moet je samen delen

1. Je bent vanuit het kajakken (die zeer explosief is van sport) in triatlon terecht gekomen. Als je dit allemaal bekijkt, wat doe je het liefst ?

[dropcap]M[/dropcap]omenteel amuseer ik me in de triatlonsport. De lange duurtrainingen liggen me nu beter, daar ik minder explosief ben geworden. Ik hou ook van de sfeer onder de triatleten, op wedstrijden en trainingen. Kajakken werd bij mij ook met de paplepel ingegeven. Ik was altijd onderweg met mijn pa en als jongste van de bende begon ik met afvaarten, wild water kajakken en later het snelle en krachtige werk. Ik hou vooral van buitensport en watersporten.

Inge Coeck oude roeifoto

2. Ik weet natuurlijk jouw grootste doel van dit jaar maar vertel er ons eens wat meer over, de Ironman … wat verwacht je hiervan en wat zijn verdere doelen nog?

[dropcap]M[/dropcap]ijn grootste doel is nu de IRONMAN van Maastricht eind juli. Wat ik ervan verwacht? Dat ik blessurevrij kan starten in Maastricht en dat ik kan finishen met een lach en een traan, wat het resultaat ook mag zijn. Wat zijn mijn verdere doelen in de triatlonsport? Misschien ga ik ooit nog eens naar Hawaii, misschien ook niet. Ik wil deze zomer ook nog goed kunnen zeilen en de wind en golven trotseren  En professioneel wil ik verder mensen inspireren als sportcoach.

Inge Coeck peddelen

3. Wat betekent het voor jou om een dochter te hebben die ook sportief hoge doelen stelt? Elke atleet is uiteraard anders ondanks dat vele dezelfde doelen stellen. Hoe ga je hier als mama mee om?

[dropcap]H[/dropcap]oe is het om mama te zijn van een topsportertje? Tja, ik denk dat ik sneller dingen herken en aanvoel, daar ik het zelf ook heb meegemaakt. Toch weet ik dat een juiste reactie heel belangrijk is op kritieke en spannende momenten. En tegenslagen en geluk moet je samen delen! Zoals je zelf aangeeft moet je leren vallen en opstaan. Hoe beter je daarmee kan omgaan,hoe sterker je zal worden. Ik bewonder je (Charlotte – nvdr) hoe je de laatste 2 jaren veel alleen traint, alleen het vliegtuig opstapt, alleen aan de start komt van een wedstrijd en ik op afstand toch dicht bij jou ben. I hope your dreams come true! You know i’m always your mom! And I love it! 

Inge Coeck lopen

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik wil graag eens een Ironman-atleet aan de tand voelen, dus de volgende vragen zijn voor Nico Vandaele:

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met de triatlonsport?

2. Je hebt al verschillende Ironmans meegedaan, waaronder het wereldkampioenschap in Hawaii. Welke was de mooiste ervaring?

3. Iedereen kent jou als de sympathieke, enthousiaste, gedreven sporter. Zijn er nog andere doelen, dromen in jouw leven die je wil realiseren?