Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische militairen pakken brons in Biddinghuizen
Nieuws

Belgische militairen pakken brons in Biddinghuizen

Belgisch militaire ploeg Biddinghuizen
De Belgische militaire delegatie in Biddinhuizen (foto: Marc Deschryver)

De Belgische militaire ploeg heeft het in de jaarlijkse klassieker in Biddinghuizen alweer uitstekend gedaan. Ondanks het ontbreken van een paar speerpunten zoals Marten Van Riel en Simon De Cuyper stormden de Belgen naar een knappe derde plaats in het landenklassement. Lowie Dewitte was de sterkste landgenoot in Nederland.

Lowie Dewitte verkeert al een tijdje in een goede vorm, getuige daarvan onder andere zijn 6de plaats in de Boerekreektriatlon. In Biddinghuizen zette de SMO-Specialized atleet opnieuw een sterke wedstrijd neer. Vooral in het fietsen maakte Lowie indruk. Maar die inspanningen betaalde hij cash in het lopen. Daarin stootte hij op een sterk Duits blok. De Duitsers legden met Grill, Brennecke en Hinterseer beslag op het volledige podium. Lowie kwam maar net twintig seconden te kort voor het podium en werd vierde.

Didier Looze Biddinghuizen
Didier achter Loose op de fiets (foto: Marc Deschryver)

 

Omdat de Fransen de volgende drie plaatsen in de uitslag opeisten, werd het nog spannend voor het brons. Christopher Loose, met een achtste plaats, en Dieter Staelens, op plaats 10, zorgden uiteindelijk er mee voor dat de Belgische militaire ploeg alweer een podium mocht vieren. William Didier werd 13de en Danek Aerden 17de.

Militaire ploeg fun Biddinghuizen
Dewitte, Loose en Staelens vieren het brons op originele wijze (foto: Marc Deschryver)

De uitslagen:

Biddinghuizen CISM