Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde 6de in 70.3 Luxemburg
Nieuws

Van Lierde 6de in 70.3 Luxemburg

Frederik van Lierde T4T start Luxemburg
Van Lierde naast een legertje Nederlanders aan de loopstart(!) van de 70.3 Luxemburg

Frederik Van Lierde was zaterdag de beste van een legertje Belgen in de halve Ironman van Luxemburg, waar elk jaar flink wat landgenoten naar toe trekken. De 70.3 Ironman van Luxemburg werd dit weekend ook slachtoffer van de overvloedige regenval van de afgelopen weken. Door de hoge stroming van de Mosel kon er in Remich niet gezwommen worden. De organisatie kon niet anders dan om te schakelen naar een run-bike-run.

Frederik liet zich niet opjagen tijdens de eerste run van 5 km. Het waren vooral de Nederlanders van Team4Talent die het tempo hoog hielden. Youri Severin kwam na 19’27 als eerste in de wisselzone toe, met vlak achter hem Mark Oude Bennink en iets verderop Frederik Van Lierde. Evert Scheltinga volgde in vierde positie, maar hij schoof meteen mee op toen favoriet Boris Stein ten aanval trok. Scheltinga was de enige die meeging in het spoor van de Duitser, terwijl de andere Nederlanders zich samen met Van Lierde in een grote achtervolgende groep nestelden, aanvankelijk op korte afstand van het leidersduo. In het tweede deel van de 90 km fietsen moest Scheltinga de topfavoriet laten gaan. Boris Stein liep meer dan vier minuten uit en hield een groot deel van die voorsprong over in de afsluitende halve marathon.

Scheltinga had nog een tijdje uitzicht op het podium, maar zag eerst de sterk lopende Patrick Dirksmeier voorbijgaan. Even later moest hij de derde plaats laten aan zijn ploegmaat Bas Diederen. Boom Boom Bas naderde steeds dichter op Dirksmeier en ging in de slotfase op en over de Duitser. Die kreeg even later een flinke tik toen Evert Scheltinga opnieuw naar het podium opschoof. Boris Stein won overtuigend in 3u46’28. Bas Diederen was de sterkste in de T4T-strijd op de tweede plaats (3u50’07), met Evert Scheltinga naast zich op het podium op de derde plaats (3u51’06).

Van Lierde was in een stevige strijd verwikkeld om de plaatsen 6 tot en met 10, met onder andere Stuart Hayes en Mark Oude Bennink. Hij werd met een eindtijd van 3u52’35 knap zesde. Hannes Cool was de tweede Belg op een mooie 11de plaats. De EFC-ITC atleet deed 3u57’10 over zijn halve triatlon.

Natascha Schmitt won in 4u17’28 de wedstrijd bij de vrouwen, waar er bij de pro’s geen Belgen aan de start kwamen. Alexandra Tondeur besloot in laatste instantie niet te starten om zich op de langere termijn te focussen en even te bekomen van alle inspanningen van de voorbije weken en maanden.

Ondertussen zijn ook de eerste age groupers binnengelopen en zo zagen we dat twee Belgen zich in de top-15 overall hebben genesteld. Thomas Vandiest won de M30 age group met een 12de tijd. In dezelfde categorie werd Raphael Villette derde. Ook Koen Van Rie en Tom D’Hoossche pakten goud. Met een vijftiende plaats overall was Koen Van Rie de snelste bij de M40. D’Hoossche was in 4u08’24 de beste bij de M35. In die categorie werd Bart Mathys tweede.

Later proberen we meer updates van de overige Belgen te brengen.