Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valpartij met verstrekkende gevolgen in Brugge
Nieuws

Valpartij met verstrekkende gevolgen in Brugge

Brugge 2016 Pieter Heemeryck swim
Pieter Heemeryck bij de swim exit in Brugge (foto: Mario Vanacker)

Normaal zou nu de periode van de waarheid aanbreken voor Pieter Heemeryck in aanloop naar een paar belangrijke lange afstand wedstrijden. Een valpartij in de triatlon van Brugge beslist daar nu helaas anders over. Heemeryck was samen met latere winnaar Stenn Goetstouwers en Tim Brydenbach de grote topfavoriet in Brugge. Hij ging vol door op de fiets, tot hij in een natte bocht onderuit gleed en hard tegen het wegdek smakte. Het verdict is zwaar…

Pieter kwam in de bewuste bocht op zijn rechterzij terecht. Na onderzoek in het hospitaal kreeg hij de diagnose te horen. “Een breukje in de heup. Ik moet vier tot zes weken rust houden. Dit is niet wat ik in gedachten had. Ik had superbenen vandaag, maar daar ben je niet veel mee als je 10 km later de kasseien van dichtbij ziet. Heup gebroken en seizoen dus naar de botten,” liet Pieter weten.

Ondertussen gaf Pieter op facebook een uitgebreidere reactie: “Met een comfortabele voorsprong het water uit en na de technische passages in het centrum de gas volledig opengedraaid. Achter mijn zag ik niets en de wattages gingen de hoogte in. Iets te veel gebrand op een goede prestatie na vorige week en dan is de focus blijkbaar niet 100 procent. Kasseistrook fout ingeschat en aan veel te hoge snelheid erover gevlogen. Een gapende wonde op het bovenbeen, rechterzijkant volledig geschaafd, maar erger een een breukje van 4 cm in het acetabulum. Rusten en niet steunen voor minimum 4-6 weken. Net op het moment dat mijn seizoen echt moest beginnen. De zomervakantie stond voor de deur en ik weet dat ik dan snel enkele procenten beter presteer. Weg korte termijn doelen 70.3 Jonkoping en de 2 BK’s, weg EK ITU, … Maar erger 4-6 weken stilzitten. Weet nog altijd niet hoe ik dit te boven ga komen.

Super hard bedankt aan Esthel Vandenbulcke voor de goede zorgen meteen na de val en het in bewaring nemen van de fiets die er gelukkig heelhuids vanaf kwam! Gelukkig deden de ploegmaats van het Domo-Scott teamhet wel super! Ik hoop dat ik snel weer met hen aan de start kan staan! Seizoen gedaan of kan ik er nog iets uithalen? Dat zullen de komende weken moeten bepalen. Maar 100 procent herstellen is nu uiteraard prioriteit,” aldus Pieter.

In onderstaande tweet is het moment van de valpartij via de livestream van Focus/WTV te zien:

Voor Pieter komt de valpartij en de blessure als een donderslag bij herdere hemel. Na zijn derde plaats in de 70.3 van Kraichgau en de twee tweede plaatsen op de BK’s in Gullegem vorige week leek hij helemaal klaar voor een sterke zomer. Hij zal zijn planning nu stevig moeten aanpassen. Bovendien komt zijn leidersplaats in de UrbanTriSports 3Series nu op de helling te staan. Pieter was van plan om die leiderspositie te verstevigen in de sprinttriatlon van Geraardsbergen op 3 juli, maar zal nu moeten kiezen uit Deinze of La Roche als zijn derde wedstrijd…

Wij wensen Pieter alvast heel veel beterschap toe.