Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Team ZWATT: testers vermogensmeters gezocht
Gear

Team ZWATT: testers vermogensmeters gezocht

Vermogensmeting is de laatste jaren een hot item binnen het wielrennen. Waar deze meters vroeger enkel weggelegd waren voor profs, zijn er nu allerlei modellen op de markt die vaak ook in een betaalbaarder segment vallen. Na hartslagmeters lijkt het er dus meer en meer op dat vermogen de volgende standaard in het opvolgen van fietstraining wordt.

Deze trend is ook Sensitivus niet ontgaan. Het Deense bedrijf is gespecialiseerd in de productie van vermogensmeters. Sensitivus levert geen kant-en-klare meters aan atleten, maar werkt samen met fabrikanten van bijvoorbeeld crankstellen om hen toe te laten om snel en eenvoudig een vermogensmeter in hun producten te verwerken. Om de nauwkeurigheid van de vermogensmeters op de volgen werd Team ZWATT opgericht.

Zwatt-Logo BIGMet Team ZWATT wil Sensitivus het grootste testteam voor vermogensmeters oprichten. Meer dan 600 personen hebben zich al aangemeld als tester, en er wordt verwacht dat 1000 atleten zich weldra aangesloten zullen hebben. Iedereen met een passie voor fietsen en interesse voor vermogensmeting is dan ook welkom om zich aan te melden.
De bedoeling van Team ZWATT is om vermogensmeters goedkoop aan te bieden en zo data te verzamelen om de huidige generatie vermogensmeters te verbeteren. Momenteel zijn vooral fietsers uit Denemarken, Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk aangesloten, maar om zo veel mogelijk verschillende testpersonen te hebben is Team ZWATT ook geïnteresseerd in Belgische testpersonen. Afhankelijk van het aantal testpersonen mikt Team ZWATT op een prijs rond de 250 euro.

Rolf ostergaard
Rolf Østergaard

Een vermogensmeter gebruikt de cadans van een renner om het vermogen te bepalen. In de praktijk blijkt het meten van de cadans echter gevoelig aan de ondergrond en manier van fietsen. Zo werd door het onderzoek van Team ZWATT vastgesteld dat sommige vermogensmeters tijdens het mountainbiken fouten ondervinden door vibraties van de ruwe ondergrond. Rolf Østergaard, oprichter van Team ZWATT: “We denken dit goed onder controle te hebben en bij vergelijkingen merken we dat we hier veel nauwkeurigere resultaten verzamelen dan andere vermogensmeters, maar meer data zal onze zeker helpen dit verder te verbeteren. Onze Team ZWATT leden maken dus eigenlijk hun eigen vermogensmeter beter door hem simpelweg te gebruiken.”

Voel jij je geroepen om mee te werken aan de huidige revolutie in de fietsindustrie, dan kan je meer informatie vinden en jezelf aanmelden op teamzwatt.com. Zelf geniet je natuurlijk van de voordelen van een vermogensmeter, en tegelijk help je mee aan technologische vooruitgang in de fietsindustrie. Team ZWATT is overigens helemaal niet op zoek naar professionele wielrenners of triatleten. Door het product te laten testen door hetzelfde type fietsers die ook een vermogensmeter zouden komen komen zo veel mogelijk interessante zaken aan het licht.

Aanmelden voor Team ZWATT kan via http://sensitivus.com/zwatt.