Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens pakt zilver op EK
Multisports

Coddens pakt zilver op EK

Kris Coddens zilver EK

De Xterra Zwitserland kreeg dit jaar een extra dimensie door de toevoeging van het Europees kampioenschap cross triatlon. Na het wegvallen van het Tnatura circuit ging de ETU op zoek naar een nieuwe organisatie voor de Europese titelstrijd. Die vonden ze in Zwitserland, waar door de combinatie Xterra en EK dit keer een supersterk deelnemersveld aan de start stond.

In Vallée de Joux keken de Belgen vooral uit naar Kris Coddens. Kon hij er in slagen om na de Xterra Belgium op de Citadel in Namen een tweede Xterra zege op rij te pakken? Hij deed er in Zwitserland alles aan, maar botste op superster Ruben Ruzafa. De drievoudige wereldkampioen Xterra bleek een klasse te sterk en pakte de Europese titel. Kris was de beste van de rest en was tevreden met het zilver.

Tim Van Daele had te veel last van de weersomstandigheden en stapte uit toen hij in 23ste positie lag.