Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Suetens dondert naar winst
Nieuws

Suetens dondert naar winst

Tom Suetens Retie 2016
Onder een regenachtig gesternte, reden waarom de start met een kwartier werd uitgesteld, trok Tom Suetens vrij snel in de aanval. In de zwemproef moest hij enkel Willem Brems aan zijn zijde dulden en achter hem zwom Nelis Pex een zeer goede zwemproef in het gezelschap van Tim Van Hemel, Ruben Geys en Thomas De Vleeschouwer.
De Atriacer slaagde erin om zijn wagontje aan de sneltrein van Brems en Suetens te hangen en dit trio liet na 10 kilometer een boni van 40 seconden optekenen voor Tim Van Hemel, Jelle Clijsters en de zeer snelle wisselaar Kasper Lagae. Enkel Ruben Geys verdween even uit het voorplan met ruim een minuut achterstand. De Balenaar maakte tijdens het fietsen niet zo veel goed maar had blijkbaar in het lopen de beste reserve zodat hij uiteindelijk derde werd ondanks een ontstoken Achillespees.

Tom Suetens werkte zijn afstanden met een brede smile af, want hij voelde zich zegezeker voor zijn allereerste overwinning van het seizoen. Nochtans kwam Tim Van Hemel erg sterk opzetten maar de 2’10” achterstand in de wissel kon de Mollenaar niet meer goed maken in de loopproef. Op de vierde plaats eindigde een moedige Kasper Lagae.
Birgit Massage Retie 2016
Bij de dames was de strijd niet zo spannend. Birgit Massagé kwam met een halve minuut boni uit het water en eenmaal op de fiets, dikte de voorsprong met de regelmaat van de klok aan. Aanvankelijk kon Elise Scheerens  en Elke Naets de schade beperken tot een kleine minuut, maar tien fietskilometer later had Birgit haar boni al verdubbeld en was het podium bekend. Sharon Van Leuven gaf wel een sterke indruk en fietste lange tijd in vierde stelling op drie minuten van de tenoren.